Nieuws - meest recent

sep
01

Spanning, beleving en samen genieten

 

Beleef op zaterdag 1 en zondag 2 september met het hele gezin de ideale afsluiter van de zomervakantie. Dit jaar zorgen we voor een extra gezellige familie-activiteit. Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Zo kan je na de film onmiddellijk onder de lakens kruipen en heerlijk wegdromen in de stilte van ons bos. Vooraf kan je genieten van een heerlijke spaghetti en 's morgens voorziet De Gezinsbond een smakelijk ontbijt!

Update 21 juni 2018

Aannemer NV Olivier Construct uit Izegem plaatst binnenkort de onderlaag van de asfaltverharding vanaf de Emiel Neirynckstraat tot aan de Nelcastraat. Dat is de eerste nieuwe weg als je van de spoorweg komt.

Nadien zal er, buiten de werkuren, heel plaatselijk verkeer mogelijk zijn in dat deel van de werken. Dit op eigen risico, maar handelaars zullen op die manier opnieuw beter bereikbaar zijn.

Als je een elektriciteit- en gascontract kiest of als je zoekt naar een goedkoper energiecontract, sta je best eens stil bij de jaarlijkse vergoeding.

Onze gemeente werd geselecteerd voor de grote enquête van de overheid over gezondheid en levenskwaliteit. Als je bij de uitgelote personen bent, zullen de onderzoekers je de komende weken contacteren.

jun
08

De tentoonstelling vertelt het verhaal van communicatie en WO I, van letterzetters en bezetters.

jun
30

Op zaterdag 30 juni 2018 gooien we de poort open van 't Compostoekske voor het publiek. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wij bieden u graag een natje en een droogje aan én een kleine attentie.

aug
24

Tijdens het weekend van 24 augustus is er kermis in Lendelede. Hier vind je het volledig kermisprogramma.

jun
18

Vanaf 18 juni brengt Infrax de nutsleidingen in de Kasteelstraat en het Dorpsplein ondergronds. De werken zullen normaal afgerond zijn eind augustus. Lees verder voor een overzicht van de verkeersmaatregelen.

Op dinsdag 12 juni 2018 voerden de PZ Vlas en de Douanedienst een gezamenlijke controleactie uit. De controlepost stond opgesteld op de Rijksweg in Lendelede. De focus van de actie lag op het zwaar vervoer.

Kan jij ook wel eens genieten van een dagje wandelen in het bos, spelen in de tuin of picknicken in het park? Leuk, maar kleine spinachtige beestjes, beter gekend als teken, kunnen op de loer liggen. Ze bevinden zich in hoog gras of in de struiken wanneer ze op zoek zijn naar bloed en de meeste teken zijn actief tussen maart en oktober. Eenmaal ze op je lichaam gekropen zijn, zoeken ze warme plekjes op zoals knieholtes, liezen of oksels. Teken kunnen zich vastbijten en je ziek maken, maar door te controleren kan je dit voorkomen.