Nieuws - meest recent

De VREG, Samenlevingsopbouw, VEA en VVSG lanceerden op 6 december 2017 een informatiecampagne naar kwetsbare gezinnen in Vlaanderen: “Je kan minder betalen voor elektriciteit en aardgas. Doe de V-test!” We willen gezinnen aanmoedigen bewust energiecontracten te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste en klantvriendelijkste leveranciers. Klik door voor een getuigenis!

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

De bib is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december 2017. Ook gesloten op maandag 1 en dinsdag 2 januari 2018. De bib is uitzonderlijk gesloten op vrijdag 5 januari 2018 (etentje gemeentepersoneel).
Prettige kerst en eindejaar!

Met een Lendelede-kadobon kunt u terecht bij een groot aantal handelaars in Lendelede.

Weldra ligt de laatste Lendelééft bij iedereen in de brievenbus. Net zoals vorig jaar hebben we onderaan de pagina's een heuse 'filmstrip' voorzien met daarin foto's van realisaties en gebeurtenissen in onze gemeente in de loop van 2017. We hopen dat jullie ervan genieten om samen met ons herinneringen op te halen. Vergeet alvast niet deel te nemen aan de wedstrijd!

Met de feestdagen in het vooruitzicht graag wat aandacht voor vuurwerk. Wat mag wel en wat mag niet in onze gemeente?

dec
16

Op zaterdag 16 december 2017 wordt de Kerstmarkt en de Baekelandt Corrida ( loopwedstrijd ) georganiseerd in Lendelede. Dit brengt wat verkeershinder met zich mee. Klik door voor meer informatie.

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot 13 januari 2018 worden er renovatie – en herstellingswerken uitgevoerd aan spoorwegovergang 108 gelegen in de Hemelrijkstraat te Ingelmunster.

Vorig weekend ging de traditionele BOB wintercampagne van start.
Om deze campagne kracht bij te zetten, nam gouverneur Carl Decaluwé opnieuw het initiatief om in West-Vlaanderen de Verkeersveilige Nachten te organiseren.
In samenwerking met de West-Vlaamse politiezones en de federale wegpolitie vonden deze dit jaar plaats op vrijdag 8 december 2017 (nacht van vrijdag op zaterdag) en zaterdag 9 december 2017 (nacht van zaterdag op zondag).