Nieuws - meest recent

Het gemeentebestuur van Lendelede zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een voltijds sportfunctionaris (m/v) in statutair verband (B4-B5) die verantwoordelijk is voor de volledige sportinfrastructuur en sportpromotie. Met aanleg van wervingsreserve van 3 jaar.

Met alle vragen over wonen, premies, energie, ... kunnen de inwoners terecht in de Woonwinkel. In maart 2018 gelden er aangepaste contactmomenten.

Vanaf half maart kan je als inwoner van de politiezone Vlas een vragenlijst van de veiligheidsmonitor via de post ontvangen. Als je een vragenlijst ontvangt, werd je toevallig geselecteerd via een steekproeftrekking. De bevraging is een organisatie van de politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en de gemeentebesturen.

Er valt heel wat te beleven tijdens de paasvakantie!  Zo zijn er sportkampen voor kleuters tot en met 16-jarigen.
Tijdens de 1e week van de paasvakantie gaan er voor de 10 tot 16-jarigen het danskamp door en de sportmix (vanaf 9 jaar).
Tijdens de sportmix komen allerlei bekende en minder bekende sporten aan bod zoals: frisbee, baseball, freerunning en wackitball.

Tijdens de 2e week van de paasvakantie staat het omni-zwemkamp en het kleutersportkamp op het programma.

Meer info over de sportkampen kan je hieronder terugvinden.

mrt
27

Op de gratis infosessie 'Bewegen op verwijzing' kom je alles te weten over de nieuwe voeding- en bewegingsdriehoek. Afspraak op 27 maart om 20u in Foyer Den Tap. Deze infosessie is in samenwerking met de Gezins- en Welzijnsraad.

mrt
21

Hulp nodig? Kom dan op woensdag 21 maartvan 14u tot 16.30u naar de bib; een team van digitale raadgevers staat voor jou klaar.

Vanaf zaterdag 17 maart 2018 wordt de doorgang naar Kuurne in Sente terug mogelijk voor het verkeer komende van Lendelede en Heule.

Tussen de Sint-Katriensesteenweg en de Izegemsestraat wordt wel nog gewerkt. Binnen die werkzone wordt het verkeer geregeld aan de hand van tijdelijke driekleurige verkeerslichten.

Dit impliceert dat alle verkeer op Senteplaats terug zijn normaal verloop zal kennen.

Het éénrichtingsverkeer in de Kwadestraat en de Kuurnsestraat wordt opgeheven vanaf zaterdag 17 maar 2018.

Door werken aan de toevoerleiding tussen Bellegem en Kortrijk was er in Lendelede sinds 12 februari een verminderde druk op het drinkwaternet merkbaar.

Hierbij kunnen we u laten weten dat de werken zijn afgerond en de druk in Lendelede sinds vandaag opnieuw op het normale niveau zou moeten zitten.

Nogmaals bedankt voor jullie begrip!

In België zijn er vijf nucleaire sites. De bekendste zijn de kerncentrales in Doel en Tihange. Daarnaast zijn er nog sites in Mol, Dessel en Fleurus. Er bevinden er zich ook twee nucleaire centrales op minder dan 20 kilometer van onze landsgrenzen, in Borssele (Nederland) en Chooz (Frankrijk). De kans op een nucleair ongeval op één van deze sites is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat ook jij het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.