Politie op afspraak

Vanaf 1 mei 2019 start de PZ Vlas met 'Politie op afspraak', ook in de politiepost in Lendelede. De bezoeker die aangifte wil doen, moet vooraf een afspraak maken op de website www.pzvlas.be of via 1701.

Documenten kwijt?

Voor het verlies/diefstal van documenten van personen van de Belgische nationaliteit hoef je niet meer langs te komen bij de politie. Nadat je DOCSTOP hebt verwittigd, kan je rechtstreeks bij de dienst bevolking in het gemeentehuis terecht. Zij zorgen voor de administratieve afhandeling.

E-loket

Via www.pzvlas.be/E-Loket kan je een aantal zaken online afhandelen. Je hoeft niet voor alles langs het politiebureel te komen. Neem alvast een kijkje.

 

Klacht of aangifte aan het loket? Voortaan op afspraak

Heb je een aangifte of klacht die niet voorkomt in de lijst van het digitale loket? Maak dan altijd een afspraak via www.pzvlas.be of bel 1701.

De politiezone wil zo voor een moderne, klantvriendelijke en kwaliteitsvolle dienstverlening gaan.

Voordelen

  • je kan zelf kiezen wanneer het best past om langs te komen
  • geen wachttijden
  • bij het maken van je afspraak krijg je informatie over documenten die je moet meebrengen of andere noodzakelijke informatie. Dit bespaart onnodig heen- en weerrijden om documenten binnen te brengen.
  • betere en snellere hulp omdat sommige zaken vooraf kunnen worden voorbereid
  • je kan rekenen op meer discretie

Hoe een afspraak maken?

Het gaat om aangiften en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel politie ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het nummer 101!

  • je kan steeds zelf online een afspraak maken op de website www.pzvlas.be
  • kies het feit waarvoor je wil langskomen en selecteer een afspraakmoment: enkel de afspraakmomenten die nog beschikbaar zijn worden weergegeven. Zie je een bepaalde datum of uur niet meer vermeld staan, dan betekent dit dat het afspraakmoment al volzet is of dat het politiekantoor gesloten is.
  • vul enkele gegevens in
  • wie online een afspraak boekt, krijgt bevestiging van de afspraak via mail en eventueel een overzicht van de documenten of andere informatie die je moet meebrengen naar het politiekantoor

Heb je geen internet, lukt het niet via de website of twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met onze onthaaldienst via 1701. Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak. Let op: telefoneren kan enkel tijdens de kantooruren.

 

 

Lokale politiepost Lendelede – Stationsstraat 19 - 8860 Lendelede - pzvlas.be - 1701@pzvlas.be

Aangemaakt op: 25/04/2019