Resultaten in de PZ Vlas na nationale flitsmarathon

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020

Tussen woensdagmorgen 7 oktober, 06.00 uur, en donderdagmorgen 8 oktober 2020, 06.00 uur, nam de politiezone Vlas zoals steeds deel aan de nationale flitsmarathon.

In totaal werden op 13 drukke locaties in Kortrijk, alle Kortrijkse deelgemeenten, Kuurne en Lendelede gerichte snelheidscontroles uitgevoerd: 
 

  • 3.333 bestuurders werden gecontroleerd
  • 359 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 10,7 %

De absolute uitschieter, in negatieve zin weliswaar, gebeurde tijdens de snelheidscontrole in de President Kennedylaan in Kortrijk, waar je maximum 50 km per uur mag rijden. Een laagvlieger werd er 'geflitst' aan maar liefst 138 km per uur. De bestuurder mag het binnenkort gaan uitleggen voor de rechter. Hij riskeert een intrekking van zijn rijbewijs en een fikse boete.


"Snelheidscontroles zijn in de politiezone Vlas een absolute prioriteit en worden dagelijks uitgevoerd, dus niet enkel tijdens de aangekondigde flitsmarathons of andere verkeersveiligheidsacties. Het overgrote deel van de inwoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede weet dit ondertussen, maar de snelheidscontroles blijven nodig voor die kleine categorie hardleerse bestuurders."