Samen voor een veilige schoolomgeving

Gepubliceerd op donderdag 24 december 2020

Beste ondernemers

Om onze gemeente veiliger en leefbaarder te maken, roepen wij uw hulp in om zwaar verkeer in de schoolomgeving te mijden en  uw leverancier op de hoogte te brengen van onderstaand plan voor de levering van goederen.

Dit plan is de indicatie waar het zwaar vervoer kan en mag rijden alsook de richtlijn waar het zwaar vervoer te vermijden is tijdens het begin en einde van de schooldag en tijdens de middagpauze.

Wij rekenen op uw goodwill om deze intentie zoveel mogelijk te verspreiden aan uw collega's en partners.

Twee keer nadenken over een route en aanvoertijden waar mogelijk aanpassen, is op zich een kleine moeite voor een veilige, leefbare en kindvriendelijke schoolomgeving.

verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid ligt ons als gemeente heel nauw aan het hart.

Daarom werd reeds 2 maal het Save-label Steden en Gemeenten behaald en hebben wij recent ook het Charter Werftransport ondertekend.

Er wordt hierbij gevraagd om niet meer met zwaar vervoer (+ 5ton) te laden of te lossen tijdens het begin- en einde van de schooluren waarbij in eerste instantie de nadruk gelegd wordt op de beginuren, zijnde van 7u45 tot 8u30.

Uit recente controles is immers gebleken dat er geregeld vrachtwagens tijdens deze beginuren aan de scholen voorbij rijden met mogelijks uw handelszaak/ onderneming / bouwwerf als bestemming.

Daarom vragen wij aan iedereen om de leveranciers te responsabiliseren  zodat tijdens deze uren geen zware vrachtwagens meer aan de scholen voorbij rijden.

Het circulatieplan waarop aangegeven staat hoe uw handelszaak/onderneming bouwwerf te bereiken is, waarbij de schoolomgevingen vermeden worden, staat in diverse talen op onze website.

Voor meer informatie kan u gerust contact op nemen met de dienst Lokale Economie op het nummer 051/33.63.00 of via e mail naar lokale.economie@lendelede.be