Nieuws - meest recent

apr
02

De bibliotheek sluit van maandag 2 april tot en met zaterdag 21 april wegens schilderwerken. Terug open op maandag 23 april.

Woonwijs zoekt versterking. Er is een vacature voor een technisch medewerker (C1-C3) voor het 'intergemeentelijk project wonen' M/V/X.

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij burgers over sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen. Dit jaar maakt de gemeente Lendelede deel uit van dit onderzoek.

Op dinsdag 20 maart 2018 voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas op de Rijksweg in Lendelede snelheidscontroles met interceptie uit. 9% van de chauffeurs reed te snel.

apr
18

Op woensdag 18 april organiseert de cultuurdienst i.s.m. de seniorenraad een filmnamiddag voor senioren.

Vanaf 14u worde de film 'SPRAKELOOS' vertoond.

Korte inhoud:

apr
18

Op woensdag 18 april organiseert de jeugddienst opnieuw de BUITENSPEELDAG.

Waar? aan de jeugddienst (A. Dassonvillelaan)

Wanneer? Verzamelen om 13u30, afsluit 16u30.

Kleuters kunnen op de parking aan het DOC kleuren met stoepkrijt, springen op het springkasteel, fietsen met de driewielertjes, spelen met de bal …

De parking wordt afgesloten !!! 

Kinderen van het lager onderwijs kunnen met gocarts rijden in de verkeersvrije straten achter het DOC

Pleinspelen op het grasplein

Het mooie weer is in aantocht. Ideaal weer dus om terug buiten te gaan sporten.
Na de paasvakantie starten we terug met een cursus joggen voor beginners (van 0 naar 5km) en joggen voor gevorderden (van 5 naar 10km). 
In 10 weken tijd bouwt u uw conditie op zodat u 5 of 10km kan joggen zonder onderbreking.
Wie inschrijft voor de gevorderden moet zeker bij aanvang van de cursus een half uur aan een stuk kunnen joggen zonder onderbreking.

Met alle vragen over wonen, premies, energie, ... kunnen de inwoners terecht in de Woonwinkel. In maart 2018 gelden er aangepaste contactmomenten.

Vanaf half maart kan je als inwoner van de politiezone Vlas een vragenlijst van de veiligheidsmonitor via de post ontvangen. Als je een vragenlijst ontvangt, werd je toevallig geselecteerd via een steekproeftrekking. De bevraging is een organisatie van de politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en de gemeentebesturen.

Er valt heel wat te beleven tijdens de paasvakantie!  Zo zijn er sportkampen voor kleuters tot en met 16-jarigen.
Tijdens de 1e week van de paasvakantie gaan er voor de 10 tot 16-jarigen het danskamp door en de sportmix (vanaf 9 jaar).
Tijdens de sportmix komen allerlei bekende en minder bekende sporten aan bod zoals: frisbee, baseball, freerunning en wackitball.

Tijdens de 2e week van de paasvakantie staat het omni-zwemkamp en het kleutersportkamp op het programma.

Meer info over de sportkampen kan je hieronder terugvinden.