Nieuws - meest recent

Vorig jaar is de Aziatische hoornaar echt zijn invasie in ons land begonnen. De overheid - in samenwerking met de universiteit, brandweerdiensten en civiele bescherming - hebben een plan klaar om dit jaar de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen. Dit is hard nodig omdat de Aziatische hoornaar onze inheemse insecten (bijen, wespen, vliegen,...) belaagt waardoor de bestuiving van onze landbouwgewassen onder druk komt te staan. Bovendien heeft de Aziatische hoornaar een opmerkelijke voorkeur voor honingbijen wat voor de imkers in ons land een ernstig probleem kan worden.
Echter, het plan kan alleen slagen met de hulp van de bevolking.

Heel wat inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede maken gebruik van een aanhangwagen die zij aan hun voertuig koppelen, bijvoorbeeld om te verhuizen of om tuin- of bouwafval naar het recyclagepark te brengen.

De bibliotheek is gesloten op woensdag 1 mei, donderdag 30 mei tem zaterdag 1 juni.
Ook gesloten op maandag 10 juni (Pinkstermaandag)
Je kunt je boeken altijd online 24u/24u verlengen of terugbezorgen via de inleverschuif.

jun
22

Zaterdag 22 juni is Roefeldag in Lendelede. Kinderen ontdekken op een speelse manier wat er zich afspeelt in de grote mensenwereld. Deuren van zelfstandigen en verenigingen staan wagenwijd open voor de kinderen. Schrijf je kind in tot woensdag 22 mei om 8u en daarna kan je kind 's avonds tussen 18u en 20u een keuze maken uit verschillende activiteiten.

jun
04

Alle inwoners kunnen deelnemen aan de gesprekstafels op 4 juni 2019 om 19u in GC Den Tap. De gegevens die het gemeentebestuur verzamelt uit de enquête en tijdens de gesprekstafels vormen de basis voor een inspiratienota. Die nota dient voor de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025.

mei
21

Vanaf dinsdag 21 mei tot en met woensdag 22 mei is de Sneppestraat afgesloten wegens de vervanging van een elektriciteitscabine.

mei
26

Oproepingsbrief nog niet ontvangen. Haal dan snel je duplicaat bij de dienst burgerzaken. Dit kan ook op zondag 26 mei 2019 van 8u30 t.e.m. 14u.

Buren bij Kunstenaars Lendelede 2019  vrijdag 18 – zaterdag 19 – zondag 20 Oktober

Oproep: Inwoners van Lendelede: Stel je Kunst Tentoon

Cultuurdienst Gemeente Lendelede in samenwerking met vrijwilligers richten Buren Bij Kunstenaars in te Lendelede in het DOC : 3 lokalen + Gang + Inkom zijn de plekken om tentoon te stellen.

Heb je genoten van een dagje in de natuur? Super! Maar vergeet niet dezelfde dag nog te controleren of je geen tekenbeet hebt!

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed! Lees alle tips voor warme dagen...