Nieuws - meest recent

okt
31

Wandel en griezel mee tijdens de jaarlijkse Halloweentocht georganiseerd door Pasar in samenwerking met de kringloopkrachten en de Mina-raad.

De verkeerspolitie voerde in de avond en nacht van 11 op 12 oktober 2018 op 5 locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede snelheidscontroles uit. Meer dan 1 op 4 chauffeurs rijdt te snel.

okt
20

Op zaterdagvoormiddag 20 oktober van 9.30u tot 12u verwennen we je in de bib.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Ben je een verwoed lezer?
Een leesfan? Een boekenwurm? Gek op boeken?
Wil je mee op zoek naar het beste jeugdboek?
Dan ben je de geknipte persoon om aan te sluiten bij de Kinder- en Jeugdjury Lendelede!

okt
18

Donderdag 18 oktober 2018 is het Dag tegen kanker. Op die dag zullen de personeelsleden van Gemeente Lendelede en Sociaal Thuis een geel lintje dragen om deze actie van Kom op tegen Kanker te ondersteunen.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op 9 krijgt met de ziekte te maken. Als je tot de doelgroep behoort, kan je om de 2 jaar een kwaliteitsvolle screeningsmammografie laten uitvoeren.

3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede doen hun werk. Op 1 maand tijd waren er 429 vrachtwagenbestuurders in overtreding.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

We willen opnieuw iets speciaal maken van de eerste Lendeleeft van 2019. Daarom een oproep om foto's van evenementen in Lendelede of mooie beelden uit Lendelede te bezorgen aan de Redactieraad van Lendeleeft.

okt
21

Voor het derde jaar is er de 100 miles natuurlopen in het Patrijzenbos. Gemeente Lendelede daagt jullie uit om het record van vorig jaar te verbreken! Dit jaar is de uitdaging samen 303 miles natuurlopen... Deelnemen is gratis, maar graag vooraf inschrijven.