Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

feb
01
feb
28

Het was vorig jaar een overdonderend succes: meer dan 120.000 mensen schreven zich in voor Tournée Minérale. Daarom slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen 'nee' te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico's aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties.

Op je gezondheid

Schrijf je dus in en drink ee maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht. Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Februari zonder alcohol

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar www.tourneeminerale.be en daag vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement (of laat weten dat je er zelf één organiseert) of ontdek heerlijke recepten.

Het personeel van Gemeente en OCMW Lendelede vormt alvast een team 'Tournée Lend'lee' om samen de uitdaging aan te gaan.

Ga ook de uitdaging aan. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be

 

 

Aangemaakt op: 05/01/2018