UPDATE 31.08.2021 : Vernieuwen fietspad Winkelsestraat

Gepubliceerd op Dinsdag 31 augustus 2021
update 31.08.21 werken winkelsestraat fietspad

Door de onveilige verkeerssituatie en verschillende meldingen van bewoners zal deze verkeersregeling binnenkort ingesteld worden voor de Molenstraat en Orsestraat. Er zal in beide straten éénrichtingsverkeer ingevoerd worden maar met fietsers in beide richtingen. Graag jullie snelheid hieraan aanpassen voor een veiliger verkeer voor iedereen. Mochten er nog vragen zijn, aarzel niet om ons te contacteren op onderstaand nummer.

winkelsestraat werken 210812

In de loop van de week van 16.08.2021, zal de aannemer de werken in de Winkelsestraat hervatten. Dit is de laatste fase waarbij de Winkelsestraat volledig afgesloten wordt voor voertuigen, fietsers zullen zoals steeds kunnen doorrijden.

In de werfzone zal opnieuw het principe van de fietsstraat gelden, voertuigen moeten dus achter de fietsers blijven en de snelheid is beperkt tot 30km/u.

Op het plannetje kan je zien dat de Winkelsestraat wordt afgesloten met betonblokken ter hoogte van de Beiaardstraat en dit aan Lendeleedse zijde (groen kader), de werfzone bevindt zich tussen de Beiaardstraat en de Kortrijksestraat (rode ellips). Beide straten zullen dus vrij zijn voor doorgaand verkeer.
Inwoners van de werfzone kunnen hun woning bereiken vanaf de Kortrijksestraat.