VDAB houdt werk in beweging

Gepubliceerd op Woensdag 15 april 2020

Door de coronacrisis is het moeilijk om de juiste werknemers te vinden voor dringende seizoensarbeid of om zieke medewerkers te vervangen. Daarom zet VDAB het aanbod aan tijdelijke jobs door de coronacrisis extra in de kijker op de vdab-website met #COVID19.

Bedrijven en vacatures

Ken jij een bedrijf met plotse vacatures door de coronacrisis? Voldoet de vacature aan volgende criteria?

1. Het gaat om een job in een van deze sectoren: transport, logistiek, distributie (retail en voeding), land- en tuinbouw of voedings- of zorgsector.

2. In de vacature staat duidelijk dat je de hygiënemaatregelen respecteert en dat je het welzijn van de huidige en nieuwe medewerkers garandeert.

3. Het gaat om een tijdelijke job (met eventueel ‘optie vast’).

4. Het is een nieuwe vacature die is ontstaan door de coronacrisis.

Meld je vacature met #COVID19


Werkzoekenden en jobaanbod

Heb je klanten die op zoek zijn naar werk in de transport, logistiek, distributie (retail en voeding), land- en tuinbouw of voedings- of zorgsector? Of klanten die tijdelijk werkloos zijn?

Dan kunnen ze tijdelijk inspringen en zo een werkgever uit de nood helpen. Zo bouwen ze ervaring op, tonen ze dat ze flexibel zijn  en verhogen hun kansen op een vaste job.

Bekijk het aanbod aan tijdelijke jobs


Leer online: veilig, onbeperkt en overal

VDAB heeft heel wat online opleidingen die je veilig van thuis uit kan volgen. Bereid je voor op de arbeidsmarkt van morgen en schaaf je competenties bij.  Zoek in ons aanbod van online opleidingen, webinars en online workshops.

Start met binge-leren op vdab.be/onlineleren


'Help de oogst' verzamelt vacatures land- en tuinbouw

De coronacrisis heeft heel wat invloed op land- en tuinbouwers. Zij komen bij het planten, oogsten en sorteren handen te kort. Ook op de veilingen is extra hulp welkom. Tijdelijke medewerkers zijn welkom om in te springen en de land- en tuinbouwers uit de nood te helpen. Zo komt de voedselvoorziening niet in het gedrang, doen ze extra ervaring op en verdienen ze een centje bij.  

Werkgevers in land- of tuinbouw kunnen hun vacatures plaatsen om op die manier snel geschikte medewerkers vinden. 
Meer informatie vindt u op www.helpdeoogst.be