Nieuws - meest recent

Je vindt online een mooi aanbod voor een reis, maar je weet niet of dat betrouwbaar is? Neem nooit overhaast beslissingen en informeer je grondig over de website en over het aanbod. Zorg ervoor dat je weet wat je koopt. Ontdek hoe je een onbetrouwbare website kunt herkennen.

Heel wat inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede maken gebruik van een aanhangwagen die zij aan hun voertuig koppelen, bijvoorbeeld om te verhuizen of om tuin- of bouwafval naar het recyclagepark te brengen.

jun
04

Alle inwoners kunnen deelnemen aan de gesprekstafels op 4 juni 2019 om 19u in GC Den Tap. De gegevens die het gemeentebestuur verzamelt uit de enquête en tijdens de gesprekstafels vormen de basis voor een inspiratienota. Die nota dient voor de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025.

Heb je genoten van een dagje in de natuur? Super! Maar vergeet niet dezelfde dag nog te controleren of je geen tekenbeet hebt!

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed! Lees alle tips voor warme dagen...

jun
03

Van 3 tot uiterlijk 12 juni is de Kwadestraat tussen de Julien Ottevaerelaan en de grensscheiding met Kuurne afgesloten voor alle voertuigen. Dit door asfalteringswerken.

mei
21

Vanaf dinsdag 21 mei tot uiterlijk 29 mei is de Kuurnsestraat vanaf de Julien Ottevaerelaan tot de grensscheiding Kuurne afgesloten voor alle voertuigenverkeer. Dit door het herasfalteren van de Kuurnsestraat.

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.

In mei gaat er extra aandacht uit naar de preventie en gevolgen van baarmoederhalskanker. Vroegtijdig opsporen is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Vrouwen van 25 tot en met 64 jaar krijgen de kans om elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen.