Vlot en veilig op bus en tram

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020

In september nam de drukte op de bussen en trams toe. We deden er alles aan om dit op te vangen: we voorzagen versterkingsritten op de meest drukbezette assen en schakelden extra én grotere voertuigen in.

Bekijk het overzicht

Mede door de impact van het coronavirus was dit helaas onvoldoende. Daarom start vanaf maandag 5 oktober onze samenwerking met autocarbedrijven. Deze autocars rijden tijdens de schoolspits achter onze meest drukbezette bussen met het label ‘versterkte rit’.

Als het te druk wordt op onze bussen, kunnen reizigers hiervan gebruik maken. Dit beperkt zich niet enkel tot de schoolgaande jeugd, maar ook gezinnenjongvolwassenen en senioren zijn welkom. Let wel – net zoals op onze eigen bussen – hebben reizigers ook op de autocars een geldig vervoerbewijs nodig. Zo bieden we uw inwoners maximale capaciteit én houden we het vlot en veilig.

Onze lijncontroleurs houden een oogje in het zeil. Zij informerensensibiliseren en zorgen voor begeleiding onderweg. Ze letten bijvoorbeeld op een goede spreiding van uw inwoners over verschillende voertuigen.

We slaan de handen – figuurlijk – in elkaar
Als inwoners kan je ook bijdragen aan een veilig openbaar vervoer. Hoe? Door je mondmasker te dragen. Niet alleen is dit verplicht aan al onze haltes, in onze voertuigen en in de autocars, het is extra belangrijk omdat maximaal afstand houden niet altijd lukt.

Ook raden we inwoners aan om de gekende hygiënemaatregelen toe te passen (niezen in de elleboog, handen regelmatig wassen of ontsmetten) en om thuis te blijven als ze zich ziek voelen. Het vermijden van de ochtend- en avondspits is ook aan te raden.

Overzicht maatregelen