Voortaan is het Patrijzenbos is echt speelbos!

Tot voor kort kon je enkel tijdens de zomermaanden gebruik maken van het Patrijzenbos als speelbos. Maar in de zomermaanden zijn de jeugdverenigingen niet actief. De gemeente Lendelede wou hier verandering in brengen en stelde een aangepast toegankelijkheidsreglement op.

Begin oktober heeft het Agentschap Natuur en Bos het nieuw toegankelijkheidsreglement voor het Patrijzenbos goedgekeurd. In het reglement staat specifiek vermeld dat kinderen en hun begeleiders of jeugdwerkers zich buiten de wegen mogen begeven om te spelen. In die speelzone, die het volledige Patrijzenbos omvat, mag het dood hout als speelhout worden gebruikt. Je vindt er geen materiële speeltoestellen. Het is de aanwezige natuur, zoals dode takken, omgevallen bomen, natuurlijke glooiingen, die inspireert tot spelen.

Op die manier hopen we onze jeugd warm te maken om te ravotten in de natuur. Het is nodig aangezien we behoren tot de bosarmste regio van het land! Het Patrijzenbos biedt ongeveer 5,5 ha aan speelplezier.

Het Patrijzenbos is een relatief jong bos. In 2002 is het bos aangeplant, mede door de hulp van heel wat Len’leenaars. Sinds 2011 is het officieel toegankelijk voor het publiek. Ondanks de jonge leeftijd van het Patrijzenbos huizen er al veel zangvogels. Een wandeling met gratis vogelconcert is dan ook het overwegen waard.

Je kan het Patrijzenbos bereiken via de Kuurnsestraat. Het ligt op wandelafstand van het centrum en kan zelfs grotendeels via trage wegen bereikt worden. 

Het toegankelijkheidsreglement kan u hier raadplegen.

Aangemaakt op: 20/10/2017