Werkzaamheden Winkelsestraat Lendelede Fase 1A

Gepubliceerd op Zondag 03 januari 2021
11 januari 202130 april 2021

Vanaf maandag 11 januari 2021 start de NV Casteleyn en Zonen uit Meulebeke met de werkzaamheden in de Winkelsestraat te Lendelede.

In opdracht van de Watergroep en Fluvius worden de nutsleidingen vervangen tussen het Dorpsplein en de grens met de buurgemeente Ledegem. Het tweerichtingsfietspad tussen de grens met Ledegem en de Kortrijksestraat wordt in opdracht van de gemeente Lendelede tevens vernieuwd.

Fases

Gelet op de totale lengte van de werkzaamheden worden deze uitgevoerd in verschillende fases. De eerste fase strekt zich uit tussen de grens met Ledegem en de Sint Arnoldusstraat ( kruispunt inbegrepen )

Verkeerssituatie

Het doorgaande autoverkeer wordt als volgt omgelegd :

  • Verkeer met herkomst Lendelede centrum via de Oudstrijderslaan – Izegemsestraat – Rijksweg  - Meensesteenweg ( Izegem ) – Izegemsestraat ( Ledegem )
  • Het verkeer met herkomst Ledegem wordt omgelegd in omgekeerde rijrichting als hierboven vermeld.
  • Fiets- en bromfietsers klasse A,  evenals de speed pedelecs,  kunnen gebruik maken van de vrije rijbaanruimte langsheen de werf.
  • Deze zone krijgt het karakter van een fietsstraat, wat impliceert dat de snelheid beperkt wordt tot maximum 30 km/h en dat het plaatselijke autoverkeer verplicht achter de fietsers dient te blijven.

Ter hoogte van de grensscheiding met de gemeente Ledegem wordt op het vrije rijbaanvak een verkeerspaaltje aangebracht om het doorgaande autoverkeer fysiek te beletten om door te rijden.

De bewoners van de Winkelsestraat gelegen binnen de eerste fase van de werkzaamheden kunnen hun woning bereiken/verlaten via de kant Lendelede. De aannemer dient hierbij te voorzien in voldoende uitwijkzones.

 

Eind maart 2021 zou de eerste fase voltooid zijn.

Meer info vind je hier