Nieuws - meest recent

jan
20

Naar aanleiding van een judotornooi in de Sporthal Steuren Ambacht zal er op 20 januari van 8u tot 17u éénrichtingsverkeer gelden in de Langemuntelaan.

De Poëzieweek gaat op 25 januari 2018 van start met Gedichtendag.
De bib doet mee! Kom naar de bib op donderdag 25 januari; de leerlingen van de toneelklas van Art’Iz, afdeling Lendelede veroveren de bib en nemen je mee in een kleine toneelvoorstelling. We belonen je bezoekje aan de bib met een leuke gedichtenkaart
Tip! Dicht mee! Verras je huisgenoten en laat een mooi gedicht achter op het prikbord of de frigo

Autodelen: Wat en waarom? 

Het concept van autodelen raakt meer en meer ingeburgerd in de Vlaamse steden en gemeenten. De provincie West-Vlaanderen stelt als eerste provincie één wagen uit het eigen wagenpark ter beschikking voor alle West-Vlamingen en wil zo ook inzetten op autodelen als vorm van duurzame mobiliteit. Voor het project doet het provinciebestuur een beroep op autodelen.net, een organisatie die autodeelprojecten in heel Vlaanderen ondersteunt. 

Ook in 2018 blijft het interessant om te investeren in energiebesparing. Zowel voor nieuwbouwwoningen als voor bestaande woningen is er een uitgebreid financieel ondersteuningspakket voorzien. En wie grondig renoveert, kan genieten van de totaalrenovatiebonus.

jan
15

De nacht van maandag 22 januari op dinsdag 23 januari zal de verbinding van de watertoevoerleiding uitgevoerd worden aan kruispunt Izegemsestraat - Pieter Verhaeghestraat. Deze werken vinden plaats tussen 19u en 5u en zullen voor enige hinder zorgen (vrachtverkeer, ...). De watertoevoer blijft gegarandeerd!

98,5% van de bestuurders rijdt alcoholvrij tijdens nachtelijke weekendcontrole in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

feb
04

Zin om te proeven van andere culturen? Kom dan zeker op 4 februari naar de Wereldbrunch van de Buddywerking Lendelede. Iedereen welkom!

Met de campagne #bibvooriedereen wil de Vlaamse bibliotheeksector tijdig aan de alarmbel trekken en het belang en de waarde van de bibliotheek voor de hele bevolking onderstrepen.

feb
09

Op vrijdag 9 februari organiseert het adviesorgaan voor cultuur van Lendlede de Theatervoorstelling 2 FLIKKEN

Het is de Nederlandstalige première met Bart Van Avermaet en Bert Cosemans (Waldek en Dirk Van Baelen uit Thuis)

2 flikken. 2 jeugdvrienden die ervan droomden om Starsky en Hutch te zijn.

De ene rechttoe rechtaan met een drankverleden, de andere worstelend met de veranderde politie-aanpak.

Vanaf 1 januari 2018 hanteert De Watergroep een geïndexeerd tarief voor drinkwater. Lees meer over de wijzigingen voor huishoudelijke klanten.