Wie wordt de Fietsgemeente van 2022? Stem mee!

Gepubliceerd op Maandag 27 september 2021
fietsgemeente 2021

Tot 31 oktober 2021 kan je de publieksbevraging invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag.

Verkiezing Fietsgemeente/-stad 2022 start op 20 september

Dit jaar gaat de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Fietsersbond voor de tweede keer op zoek naar dé fietsgemeente bij uitstek. Het grote publiek kan de online enquête invullen tussen 20 september en 31 oktober 2021. Dankzij de scores die jij geeft, wordt berekend wie de 9 beste leerlingen van de klas zijn. Deze 9 genomineerden krijgen een studiebureau over de vloer dat objectief zal oordelen of je er veilig en comfortabel kan fietsen. Op basis van dit terreinonderzoek worden 3 winnaars geselecteerd. Zij mogen zich Fietsgemeente/-stad van 2022 noemen en ontvangen een bedrag van de Vlaamse Overheid om te blijven investeren in hun fietsbeleid.

Eind mei 2022 – tijdens het Fietscongres – worden de 3 winnaars bekendgemaakt. Zij mogen zich Fietsgemeente/-stad van 2022 noemen en ontvangen een bedrag van de Vlaamse Overheid om te blijven investeren in hun fietsbeleid.

De verkiezing Fietsgemeente is een initiatief van de VSV, in samenwerking met de Fietsersbond

Neem deel aan de bevraging

Meer info