YOUCA Action Day : draai als leerling eens een dagje mee bij de gemeente!

Gepubliceerd op Dinsdag 31 augustus 2021
21 oktober 2021
youa beeld 2021

Op 21 oktober 2021 is het de vijftiende YOUCA Action Day. Dan engageren meer dan 15.000 leerlingen zich om tijdens de schooluren te gaan werken. Hun loon, 55 euro, gaat naar jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar is dat een project van KIYO in Brazilië, de Filipijnen én België. Ook Gemeente Lendelede doet hieraan mee!

Dé uitdaging waar de YOUCA Action Day dit jaar rond draait is 'Gelijke kansen en non-discriminatie'. Iedere jongere heeft kracht, iedere jongere heeft dromen, plannen en talenten en iedere jongere moet de kans krijgen die te ontplooien. Miljoenen jongeren hier, in de Filipijnen en Brazilië krijgen te maken met discriminatie op basis van gender, geaardheid, afkomst, geloof, huidskleur...

Gemeente Lendelede biedt alvast twee jobs aan aan enthousiaste jongeren, bekijk onze vacatures hieronder en schrijf je in!

youca jobomschrijvingen

Gemeente Lendelede biedt twee jobs aan!

De Bib

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het reilen en zeilen in een bibliotheek? Onze job houdt niet enkel het alfabetisch klasseren van boeken in. Samen met ons kan je boeken ingeven in de digitale catalogus, genre-etiket kleven, boeken kaften, de post verwerken, klanten helpen bij hun zoektocht naar een goed boek, eventueel een affiche opstellen voor een volgende activiteit, een bibstand opstellen, ... Op donderdagnamiddag krijgen we enkele klassen van de lagere school op bezoek: steeds een belevenis. Je zult je zeker niet vervelen bij ons in de bib.

OCMW

Graag onderweg om mensen een lekkere maaltijd te bezorgen? Onze job houdt in dat je 65 plussers een maaltijd bezorgt binnen de gemeente. 's Morgen help je eerst in de keuken van het rusthuis om de maaltijden in de oven te verdelen, daarna help je mee met de bedeling en nadien met de telling van de maaltijden voor 's anderendaags.

Heb jij zin om eens een dagje mee te draaien in één van deze diensten:

Registreer je hier

Al geregistreerd? Meld je aan!