Stappenclash 2020

01 mei 202031 mei 2020

Stap Lendelede in mei mee naar de overwinning

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Ook in coronatijden blijft bewegen belangrijk. Hou uiteraard rekening met de maatregelen: beweeg thuis of in je buurt en doe het alleen, met je gezinsleden of met een vriend.

 

Actie!

In mei 2020 neemt naam Lendelede het op tegen 14 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Wingene. 

De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank en ontvangt de wisselbeker.

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook

Stap je naam gemeente/stad mee naar de overwinning?

Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren in mei op www.10000stappen.be.

Is het je eerste deelname?

We helpen je op weg!

Je krijgt de ganse maand mei tips via de gemeentelijke Facebookpagina om te blijven bewegen in deze coronatijden. Elke week krijg je er ook een update van de tussenstand. Volg ons op de voet!

Stappen tellen

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be.

 

De 10.000-stappenclash tussen lokale besturen in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen.