Leesclub

Op donderdag 19 september komt de leesclub samen om 19u30 rond het boek 'De kleurendief' van Lydia Verbeeck.

Vroege lente, Lier 1810. Michael leidt vakkundig de ververij van het katoen verwerkende bedrijft De Heyder in Lier. Tot zijn spijt heeft hij geen eigen zoon die hem als kleurmeester zou kunnen opvolgen. Onder zijn ververs is er wel een jongeman die in zijn ogen de juiste kwaliteiten bezit: Jan-Frederik Simoens. Maar al snel komen er over Jan-Frederik onverwachte zaken aan het licht.

Wat heeft deze jongeman te maken met de Gentse ronselaars die in duistere zaakjes grossieren? Waar blijft de aak gevuld met tonnen meekrap voor de rode verf? En o ramp, wie heeft het kleurenboek ontvreemd, een schrift waarin van oudsher geheime kleurrecepten worden genoteerd? Het wordt nog complexer als ook Michaels vader Heinrich verdwijnt en de meesterknecht van de wevers, een geheimzinnig koffertje in bewaring krijgt.

Lydia Verbeeck voert ons mee naar het Lier van het begin van de 19de eeuw. Je ruikt de stank van de verfkuipen, je hoort het geratel van de weefmachines, je proeft de armoe in de broodtrommels. De kleurendief biedt een leesfestijn voor alle zintuigen, een spannende pageturner in een historische setting.

Wens je deze bijeenkomst bij te wonen, dan neem je best contact op met Myriam Verfaillie (0478/915.121) of mail naar myriam.verfaillie@lendelede.be

 

De Lendeleedse leesclub

Elke lezer pikt in een roman details en anekdotes op waar anderen overheen lazen. Elke lezer oordeelt anders over de personnages in het boek. Daarom wisselen wij graag leeservaringen uit. Dat is het uitgangspunt van een leesclub. Deelnemen is gratis en vrijblivend. De bib zorgt voor een hapje en een drankje. 

Viermaal per jaar, telkens op een donderdagavond om 19.30u in de bibliotheek, babbelen de deelnemers ongedwongen over een roman. In de aanloop van zo'n avond kun je het boek een viertal weken op voorhand afhalen aan de balie van de bib

Leesjaar 2019-2020

* donderdag 19 september: De kleurendief van Lydia Verbeeck

* donderdag 5 december: De acht bergen van Paolo  Cognetti

* donderdag 12 maart: De zuivering van Tom Lanoye

* donderdag 7 mei: Het feest van Dimitri Casteleyn