Bedankt vrijwilliger! We zijn op zoek naar jouw talent!

Gepubliceerd op Vrijdag 10 februari 2023
25 februari 202305 maart 2023
vrijwilliger

Vrijwilliger: waar ligt jouw talent?

Tijdens de Week van de Vrijwilliger - van 25 februari tot 5 maart - zet lokaal bestuur Lendelede vrijwilligerswerk extra in de kijker. Vrijwilligers zijn een belangrijke draaischijf in onze gemeente. Veel organisaties en verenigingen werken met vrijwilligers. Ook voor lokaal bestuur Lendelede zetten we dagelijks vrijwilligers in.  Het is niet altijd eenvoudig om mensen te vinden die zich belangeloos willen inzetten. Soms zijn er ook inwoners die vrijwilligerswerk zoeken, maar niet weten wat ze precies kunnen doen. 

In het kader van de Week van de Vrijwilliger willen we niet alleen alle vrijwilligers nog eens extra bedanken. We lanceren ook een oproep, want er zijn momenteel een heleboel projecten waarvoor we extra vrijwilligers kunnen gebruiken. Er staan momenteel verschillende 'vacatures' open.

Vrijwilliger, jouw talent komt van pas!

Jouw profiel

 • Anderen helpen zie je als een leuke vrijetijdsbesteding. Als vrijwilliger bied je hulp aan andere inwoners in samenwerking met het Lokaal Bestuur Lendelede.
 • Je hebt een respectvolle houding en gaat als vrijwilliger discreet om met informatie.

Wat kunnen wij je bieden

 • Contact met andere mensen.
 • De nodige ondersteuning van een warm team medewerkers en vrijwilligers.
 • Een vrijwilligerscontract met bijhorende verzekering.
 • Uiteraard ben je als vrijwilliger onbetaalbaar als luisterend oor en vertrouwenspersoon.

Waar ligt jouw Interesse?

 • Een tablet of smartphone heeft voor jou weinig geheimen? Je hebt een warm hart voor senioren? Twee keer ‘ja’? Word digibuddy van het project Iedereen Digitaal! Enkele bewoners van het woonzorgcentrum willen stap voor stap leren om een tablet te gebruiken en daarbij zou jij hen kunnen helpen. 
 • Je hebt een eigen wagen en bent graag op de baan? De mindermobielencentrale zoekt extra chauffeurs! Je vervoert mensen naar een afspraak, winkel, activiteit of familie. Bepaal zelf de momenten dat je beschikbaar bent.
 • Heb je groene vingers, interesse in tuinieren en composteren? De milieudienst zoekt extra kringloopkrachten. Een babbeltje slaan hoort er uiteraard bij!
 • Voorlezen in de bib voor de allerkleinste bezoekers of de plantenstekjes tijdens het seizoen verzorgen? Stel je kandidaat als bibbuddy!
 • Nederlands oefenen met anderstalige inwoners van Lendelede? We zoeken nog een babbelbuddy bij ’t Parleetje. Deze vrijwilligers kunnen de praatgroep met anderstaligen in de bib begeleiden.
 • Ben je enthousiast en geduldig? Enkele anderstalige kinderen en jongeren zoeken een leerbuddy voor huiswerkbegeleiding. Je hoeft niet elke dag paraat te staan. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Dit initiatief is een samenwerking tussen ’t Parleetje en de bibliotheek.
   

Stel je kandidaat als vrijwilliger bij Lokaal Bestuur Lendelede

Laat beknopt weten via sofie.messely@lendelede.be welk vrijwilligerswerk je wilt doen. Geef zeker je naam, e-mailadres en telefoon/GSM door. De verantwoordelijke dienst neemt contact met je op.

 

Je kunt zelf een vrijwilliger bedanken!

vrijwilligers