Werkzaamheden Winkelsestraat Lendelede

11 januari 202130 november 2021
Faseringsplan Winkelsestraat

Vanaf maandag 11 januari 2021 start de NV Casteleyn en Zonen uit Meulebeke met de werkzaamheden in de Winkelsestraat te Lendelede.

In opdracht van de Watergroep en Fluvius worden de nutsleidingen vervangen tussen het Dorpsplein en de grens met de buurgemeente Ledegem. Het tweerichtingsfietspad tussen de grens met Ledegem en de Kortrijksestraat wordt in opdracht van de gemeente Lendelede tevens vernieuwd.

Fases

Gelet op de totale lengte van de werkzaamheden worden deze uitgevoerd in verschillende fases. De eerste fase strekt zich uit tussen de grens met Ledegem en de Sint Arnoldusstraat ( kruispunt inbegrepen )

UPDATE 12.05.2021
Fase 1A en 1B zijn afgerond waardoor de werkzone zich verlegt naar het stuk tussen de Sneppestraat en Beiaardstraat (fase 1C). Hierbij werd de “knip” op de Winkelsestraat verplaatst van de Woestijnestraat tot voorbij de Sneppestraat. Vanaf maandag 17.05.2021 zal de aanleg van de nutsleidingen voor fase 1C aanvangen.

Het fietspad van fases 1A en 1B kan gebruikt worden, hou er wel rekening mee dat de belijning er nog niet op staat en dat er voorlopige signalisatie geplaatst werd ter hoogte van de zones waar de haagjes zullen komen.

Het faseringsplan kan je hier downloaden

winkelsestraat-omleggingsroute 1B

Verkeerssituatie

Het doorgaande autoverkeer wordt als volgt omgelegd :

  • Verkeer met herkomst Lendelede centrum via de Oudstrijderslaan – Izegemsestraat – Rijksweg  - Meensesteenweg ( Izegem ) – Izegemsestraat ( Ledegem )
  • Het verkeer met herkomst Ledegem wordt omgelegd in omgekeerde rijrichting als hierboven vermeld.
  • Fiets- en bromfietsers klasse A,  evenals de speed pedelecs,  kunnen gebruik maken van de vrije rijbaanruimte langsheen de werf.
  • Deze zone krijgt het karakter van een fietsstraat, wat impliceert dat de snelheid beperkt wordt tot maximum 30 km/h en dat het plaatselijke autoverkeer verplicht achter de fietsers dient te blijven.

Ter hoogte van de grensscheiding met de gemeente Ledegem wordt op het vrije rijbaanvak een verkeerspaaltje aangebracht om het doorgaande autoverkeer fysiek te beletten om door te rijden.

De bewoners van de Winkelsestraat gelegen binnen de werkzaamheden kunnen hun woning bereiken/verlaten via de kant Lendelede. De aannemer dient hierbij te voorzien in voldoende uitwijkzones.