Voorontwerp inrichtingsplan Site Vercamer

Schuur Site Vercamer

Deze zomer heeft het college van burgemeester en schepenen Buro Bossaert aangesteld als landschapsarchitect voor de site Vercamer. Zij kregen de opdracht om de visie en de vele ideeën in een inrichtingsplan te gieten rekening houdend met de wensen van Samentuin, de vrijwilligers van de dieren en het bestuur.

Het resultaat, een voorontwerp, is voorgesteld in de gemeenteraad van november. Een groene oase gecombineerd met tal van functies. Een volwaardige weide voor de neerhofdieren, de Samentuin mooi ingekleed in een lichtrijke omgeving, een opgewaardeerde poel en boomgaard. Dit alles in samenhang met het bestaande Patrijzenbos en zijn biodiversiteit. 

Een leesbare en doordachte structuur zorgen voor een plek waar het aangenaam vertoeven zal zijn. Als, de nieuw te bouwen, polyvalente ruimte zal gerealiseerd worden zal dit dé plek zijn om met de vereniging een activiteit te organiseren voor jong en oud. De toevallige passant op de fiets zal getriggerd zijn te stoppen om te genieten van de site.

Na het renoveren van de grote schuur op de site was het opmaken van een globaal inrichtingsplan opnieuw een belangrijke stap in de realisatie van de site Vercamer. In 2022 zal een architect aangesteld worden om een gebouw te ontwerpen dat polyvalent kan ingezet worden voor de gemeente Lendelede en haar verenigingen.

Hier kun je het inrichtingsplan in detail bekijken.

Zijn er opmerkingen, bedenkingen, suggesties of wil je je enthousiasme kwijt? Vul dan dit formulier in, wij gaan er mee aan de slag.