Baekelandt 250

Baekelandt 250

JAARPROGRAMMA

 

Woensdag 17 januari 2024: BAEKELANDT BABYBORREL

Ludovicus Baekelandt werd op 17 januari 1774 in Lendelede geboren. Om het jubileumjaar officieel te starten en meteen ook het nieuwe jaar in te zetten, organiseren we van 19u tot 20u een ‘babyborrel’ op de parking van het DOC met GRATIS ‘Baekelandt’-jenever, glühwein en chocomelk. Er wordt muzikale animatie voorzien. IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

2 en 10 februari 2024: BAEKELANDT ESCAPEBOX (deel 1)

Hou je ervan om raadsels op te lossen en geheimen te ontrafelen? Dan is dit zeker iets voor jou!

De Baekelandt Escapebox is eigenlijk een escaperoom (die je wellicht kent van de Code van Coppens) op zijn kop: in plaats van uit te breken, breek je samen met jouw team in. Slaag jij erin om samen met jouw vrienden, familie of collega’s de verborgen geheimen van de box te vinden, het mysterie op te lossen en de box in zaal Lindelei te kraken? Schrijf je dan nu in! De teams kunnen bestaan uit 4 tot 6 personen. Per avond spelen er 7 teams tegelijk en het spel duurt gemiddeld 1,5 uur. De kostprijs per team is € 30, drankje inbegrepen. Inschrijven kan via de gemeentelijke webshop. Wees er vlug bij. De plaatsen zijn beperkt.

Zondag 3 maart 2024: ’T VOALS PLAT

De BAEKELANDT-stappers voorzien opnieuw mooie uitgepijlde wandelingen over verschillende afstanden.

 

Zondag 10 maart 2024: BAEKELANDT UNIVERSALIS

Aftrap van onze Lendeleedse Homo Universalis (VRT). 6 maanden lang strijden 22 Lendeleedse kandidaten om de titel. Wie alle spelletjes overleeft, kroont zich tot Baekelandt Universalis. De 2de opnamedag is op zondag 24 maart. Vanaf 14 april 2024 kan de wedstrijd wekelijks gevolgd worden op de gemeentelijke Facebook-pagina. Inschrijven voor dit spannend avontuur kan via de gemeentelijke webshop. Deelname: € 5.

Dinsdag 26 maart 2024: THEMA-AVOND BAEKELANDT

Een voordracht door Johan Delaere en de heemkundige kring gevolgd door de voorstelling van hun nieuw tijdschrift nr. 21 volledig gewijd aan de figuur van Baekelandt.

 

Zondag 28 april 2024: BAEKELANDT TRAIL

Trek je wandel- of loopschoenen aan en verken Lendelede langs bekende en minder bekende plaatsen en door gebouwen in de gemeente. Op verschillende plaatsen wordt er (muzikale) animatie voorzien. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, historie, architectuur en cultuur samen komen. Deze activiteit wordt uitgewerkt door de sportraad. Meer info en inschrijven via de webshop

Zondag 19 mei 2024: BAEKELANDT TORNOOI

KFC Lendelede organiseert voor de 17de keer hun jaarlijks voetbaltornooi.

Donderdag 30 mei: Workshop BAEKELANDT LIEDEREN

Koor Sonoré organiseert een workshop waarin liederen worden aangeleerd. Toegankelijk voor al wie graag zingt en in de huid wil kruipen van een bendelid.

 

1 en 2 juni 2024: BAEKELANDT RALLY

De Globetrotters organiseren hun jaarlijkse rally.

 

Zondag 30 juni 2024: BAEKELANDT PICKNICK

Kom gezellig picknicken op het grasveld aan de waterpartij van Site Nelca. Iedereen brengt zijn eigen picknick mee. Er wordt live muziek & entertainment voor de kids voorzien, alsook een Baekelandt-bier te koop aangeboden.

 

Juli 2024: BAEKELANDT THEMA OP SPEELPLEIN JAKKEDOE

De speelpleinwerking voorziet een week lang spelletjes in het Baekelandt-thema.

 

Juli en augustus 2024: DE BAEKELANDT STOEL

‘De Stoel’ wordt voor de derde keer georganiseerd. Deze keer krijgt de unieke stoel een Baekelandt-look.         

 

Kermisweekend 2024: DE BAEKELANDT GUILLOTINE     

Tijdens het kermisweekend wordt een guillotine opgesteld op het Dorpsplein waarin de aanwezigen kunnen plaatsnemen voor een ludiek fotomoment.       

 

Vrijdag 23 augustus 2024: FINALE BAEKELANDT UNIVERSALIS

Op kermisvrijdag om 19u strijden de 3 laatste overblijvers op het Dorpsplein voor de gegeerde titel van Baekelandt Universalis.

 

27 en 28 september 2024: BAEKELANDT THEATERWANDELING

De theaterwandeling brengt verschillende scènes uit het leven van Baekelandt en voert je langs mooie plekjes in Lendelede. De wandeling is ca. 4 km lang en is voor iedereen toegankelijk. De regie is in handen van Johan Bonte en verschillende verenigingen van Lendelede verlenen hun medewerking. Na de wandeling kunnen de deelnemers genieten van een zwijntje aan het spit of een breughelbuffet.

 

Donderdag 3 oktober 2024: BAEKELANDT WANDELING

De 4de nazomertocht van de Baekelandstappers.

 

Zaterdag 12 oktober 2024: BAEKELANDT CONCERT

De Kon. Harmonie Kunst en Eendracht brengt een uniek concert met als thema ‘Baekelandt’ in de Sint-Blasiuskerk.

 

Zondag 20 oktober 2024: BAEKELANDT BOSSPEL

De jeugddienst organiseert n.a.v. de Week van het Bos in samenwerking met de jeugdverenigingen een bosspel in het geboortebos.

 

8 en 16 november 2024: BAEKELANDT ESCAPEBOX (deel 2)

De 2de editie van dit superspannend spel!

 

Zaterdag 14 december 2024: BAEKELANDT CORRIDA

De jaarlijkse corrida georganiseerd door Comité Lendlee Koerse.