Nieuws - meest recent

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6.800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker. Lees daarom de praktische tips en laat je shinen.

Ga de strijd aan tegen zwerfvuil in/rond uw bedrijfsterrein en plaats Mooimakers bermborden. Bestel ze gratis in de Mooimakers-webshop. Inclusief paal en kabelbinders!

Tot nu was de textielinzameling vaak beperkt tot herbruikbare kledij en schoenen. Toch is ook versleten textiel waardevol voor recyclage. In overleg met de sector werd daarom de sorteerboodschap voor textielafval aangepast. Volgens de nieuwe sorteerregels worden naast herbruikbare kleding en schoenen nu ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen selectief ingezameld.

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.
Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.
Dit jaar focussen we extra op baby's en peuters

Net als vorig jaar organiseert KWB de actie 'Ieder kind een sint', een actie voor en door gezinnen. KWB vraagt aan de kinderen en hun (groot)ouders om nog mooi speelgoed met de Sint mee te geven. We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen (puzzels, strips, gezelschapsspelen, boekjes...). Dus liefst geen knuffels, batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d. Je kunt je speelgoed deponeren in de speciale bak in de bibliotheek; en dit nog tot 5 december. Hartelijk dank!

Denk je eraan om op Nieuwjaar vuurwerk af te steken, hou dan rekening met deze tips om je feestje niet te verknallen.

Op dinsdag 6 november voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas snelheidscontroles met onderschepping uit op de Rijksweg in Lendelede. 11,7% reed te snel. De hoogst gemeten snelheden liepen op tot 124 km/u waar je normaal maximum 70 km/u mag rijden.

Afval buiten plaatsen de dag voor de ophaling vanaf 17u en ten laatste voor 6u de dag van de ophaling zelf. Het tijdstip van de ophaling kan door omstandigheden wijzigen.

In de gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018 werden volgende reglementen goedgekeurd.