Nieuws - meest recent

Tot voor kort kon je enkel tijdens de zomermaanden gebruik maken van het Patrijzenbos als speelbos. Maar in de zomermaanden zijn de jeugdverenigingen niet actief. De gemeente Lendelede wou hier verandering in brengen en stelde een aangepast toegankelijkheidsreglement op.

Wil je een renovatie niet alleen aanpakken? Schrikt het technisch aspect van een verbouwing je af? Ben je niet thuis in de wereld van renovatiewerken? 

Dan is een collectief renovatietraject iets voor jou! Samen met minstens 9 anderen uit jouw buurt, wijk of gemeente pak je een renovatie aan onder begeleiding van een professionele BENOvatiecoach. Hij geeft je persoonlijk advies en neemt je heel wat technische en administratieve taken uit handen. Zo bespaar jij tijd en ben je zeker van de juiste aanpak. 

Er is een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een kraamstal en uitbreiden van een bestaande loods bij een bestaand landbouwbedrijf in de Beiaardstraat.

BENOveren is renoveren in de overtreffende trap. Nog beter renoveren dan we de laatste jaren al deden dus. Het doel? Een zo duurzaam mogelijke woning, waarin je je hele leven kan blijven wonen. Hoe pak je het aan en wat zijn de voordelen?

Op donderdag 7 december komt de leesclub samen in de bibliotheek om 19u30. Het boek 'Blindelings' van de Vlaamse schrijver Kris van Steenberge wordt besproken.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verstuurde recent de heffingsbiljetten voor de heffing op de waterverontreiniging (heffingsjaar 2017). Gezinnen die aan de sociale voorwaarden voldoen, hebben recht op een sociaal tarief. Werd dit sociaal tarief niet automatisch toegepast, neem dan contact op met de sociale dienst van het OCMW.

okt
20

Op vrijdag 20 oktober zijn er werken ter hoogte van de hoek Rozebeeksestraat - Sint-Jozefstraat. Hierdoor is er wat verkeershinder mogelijk.

De Burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door DEBUSSCHE DRIES, Woestynestraat 1B, 8860 Lendelede om op de percelen gelegen Woestynestraat 1B, 8860 Lendelede, kadastraal bekend LENDELEDE, sectie A, nrs.

De brochures van de 14e editie 'Buren bij kunstenaars' open-atelierdagen zijn gratis te verkrijgen bij de cultuurdienst en in de bibliotheek.