Nieuws - meest recent

Vanaf 15 oktober 2018 zal er om de 14 dagen een avondpermanentie van de Woonclub doorgaan. Dit exclusief voor werkenden die niet kunnen langsgaan overdag.

Tijdens de gerichte acties tegen verkeersonveilig rijgedrag op een weekendnacht stelde PZ Vlas opmerkelijke resultaten vast. In Kortrijk reed bijna 1 op 5 te snel in de centrumstraten. Sommige chauffeurs haalden snelheden van meer dan 80 km/uur in zone 30.

Crematorium UITZICHT organiseert in de periode voor 1 november de Herinnering, Met woord, beeld en muziek wordt stilgestaan bij leven en afscheid nemen.

Orgaandonatie redt levens. Laat je familie weten hoe je tegenover orgaandonatie stat en registreer je. Onder het motto "Ik kies voor het leven" zullen op 14 oktober in veel stembureaus posters en brochures verspreid worden om aandacht te vragen voor orgaandonatie. Ook in Lendelede hechten we hieraan belang.

sep
20

Op donderdag 20 september 2018 komt de leesclub samen om 19u15 rond het boek 'De mensengenezer' van Koen Peeters.

Het nieuwe schooljaar is gestart! Tijd om werk te maken van veilig verkeer. Lees alles over de specifieke maatregelen die PZ Vlas neemt in de schoolomgevingen.

Met alle vragen over wonen, premies, energie, ... kunnen de inwoners terecht in de Woonwinkel. De zitdagen gaan door op donderdagnamiddag in het Sociaal Huis. Voor meer algemene informatie rond het ontvangen van premies kan iedereen terecht in de dienst grondgebiedszaken in het Gemeentehuis. Dit van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u.

Ook in september houden we het graag spannend in de bib. Ga je binnenkort op vakantie en zoek je spannende boeken om te lezen op een terrasje, op het strand of gewoon in je luie tuinstoel? Broeierige thrillers en verhitte misdaadromans doet het kwik meteen een paar graden stijgen. Kom als de bliksem naar de bib en vind er al wat je zoekt!

sep
22

Het gemeentebestuur presenteert de tentoonstelling TOPART.

In de resterende dagen van de maand augustus zullen de verschillende betonplateau’s gegoten worden. Na de droogtijd volgt de asfalttoplaag.