Nieuws - meest recent

apr
24

Drukke agenda voor onze jongste inwoners! Na de paasvakantie vliegen er we er onmiddellijk in met de Buitenspeeldag in het Patrijzenbos! Graag inschrijven via de webshop voor de praktische gang van zaken.

apr
28

De bibliotheken uit de regio organiseren samen een té gek Jeugdboekenfeest. Picknicken in het park? Bouwen met bamboe? Een ritje maken op een mechanische pony? Luisteren naar een verhaal van een meesterverteller? Zelf een badge ontwerpen met een illustrator. Dat en nog veel meer kun je beleven op het super Jeugdboekenfeest!
Iedereen welkom in de bib van Wevelgem op zondag 28 april van 11u tot 17u!
Inschrijven kan je in onze bib.

mei
09

Op donderdag 9 mei 2019 komt de leesclub samen om 19u15 rond het boek 'Mazzel tov' van Margot Vanderstraeten.

mei
16

Dé sportdag voor 50+ in Pittem

Medioren en senioren die zin hebben in een dagje sport kunnen op donderdag 16 mei naar Pittem voor de sportdag ‘West-Vlaanderen blijft bewegen’. Het sportaanbod werd uitgebreid en aangepast voor de jonge senior.

Voor wie:

Voor alle 50-plussers

Wanneer:

Donderdag 16 mei

Namiddagprogramma:

13.00 uur: onthaal met koffie in de tent (petanquers in de kantine Watewy Tielt)

13.45 uur: officiële opening

14.00 uur: start sportactiviteiten

Sinds 1 april kan u als burger een geveltuin aanleggen. Klik snel door voor meer informatie en bevorder de groenbeleving in onze gemeente.

Met uw STRAAT, BUURT of VERENIGING meedoen aan VLAANDEREN FEEST! in 2019?

Een optie op een feestcheque tot €175 is mogelijk

Spreekt het idee u aan om een feest voor uw straat of buurt of vanuit uw plaatselijke vereniging te organiseren? Vanuit Vlaanderen Feest! komen initiatieven in het weekend van vrijdag 28 tot zondag 30 juni, de Vlaamse feestweek van donderdag 4 tot woensdag 10 juli en uiteraard donderdag 11 juli zelf in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot €175.

Een aantal huishoudens uit Lendelede werden door de federale overheid geselecteerd om deel te nemen aan een socio-economische enquête over de arbeidskrachten.

Het Belgisch statistiekbureau Statbel en Eurostat organiseren sinds 1983 de Enquête naar de arbeidskrachten bij 20.000 huishoudens. Deze enquête brengt voor elk gezinslid van de deelnemende huishoudens de werksituatie in kaart. Er worden vragen gesteld over werk en werk zoeken, studies, werkloosheid en pensioen. De resultaten van de enquête laten toe om internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken op te maken.

Als inwoner van Lendelede krijg je de mogelijkheid om te antwoorden op vragen als: wat zijn de sterke punten en welke zijn de aandachtspunten. Zo kan het gemeente- en OCMW-bestuur het meerjarenplan 2020-2025 op punt stellen. De enquête valt deze week bij 1400 willekeurig gekozen burgers in de brievenbus. De resultaten worden verwerkt door een onafhankelijk bureau. Op dinsdag 4 juni organiseren we om 19u gesprekstafels in GC Den Tap.

apr
27

Ook dit jaar gaan we opnieuw een fiets- en sleutelboslabelactie organiseren in samenwerking met de politiezone Vlas. Elke actie was tot nu toe een groot succes!

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.