Nieuws - meest recent

mei
20

Kook je graag eens samen met je kind(eren)? Maar komt het er thuis nooit van... Neem dan deel aan de kookworkshop ouder-kind van het Loket Kinderopvang Lendelede op 20 mei.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Lendelede (AGL) is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de cafetaria van de gemeentelijke sporthal Steuren Ambacht - Langemunte.

De huidige concessieovereenkomst loopt af op 30 juni 2017 en de procedure wordt opnieuw opengesteld. Het gaat om een concessie van negen jaar met mogelijkheid tot verlenging.

mei
01

Op 1 mei 2017 is het zover. Dan barst de regionale stappenclash weer los. Ook Lendelede zet opnieuw zijn beste beentje voor!

De bib is gesloten op maandag 1 mei, van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 mei en op maandag 5 juni. Je kunt je boeken altijd online verlengen via de website of je boeken binnenbrengen via de inleverschuif.

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Toch levert het veel op. We zetten de voordelen op een rijtje. Wist je trouwens dat je sinds 1 januari 2017 enkel nog remgeld betaalt bij de tabakoloog? De Vlaamse overheid betaalt de rest.

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Laat van je 25e tot en met je 64e elke drie jaar een uitstrijkje nemen.

Ook als je de schoolbanken verlaten hebt, blijft vaccineren nodig. Daarom focust de Europese Vaccinatieweek dit jaar op vaccinaties voor jongvolwassenen (18-30 jaar). Ga je op reis? Sticht je een gezin? Of zijn er risico’s op infecties door je werksituatie? Bescherm dan jezelf en je omgeving met een prikje.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april 2017, tussen 21.30 uur tot 04.00 uur, voerde de politiezone Vlas in Kortrijk, Kuurne en Lendelede een controleactie op alcohol en snelheid in het verkeer uit. Daarnaast werden ook de boorddocumenten van het voertuig gecontroleerd.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

apr
25

De Watergroep zal haar belangrijke toevoerleiding tussen Kortrijk (vanaf garage Woestijn – Meensesteenweg te Kortrijk) en Beveren-Roeselare spoelen. Door deze spoelwerken kan plaatselijk en tijdelijk de druk op het leidingwater in het distributienet van Lendelede, Izegem, Oekene, Rumbeke en Roeselare verminderen.