De 6 stappen van 't Compostoekske

Gepubliceerd op Donderdag 24 augustus 2023

Wie op een appartement woont heeft over het algemeen geen mogelijkheid om zijn groeten- en fruitafval te composteren. Jammer want door te composteren kan je net heel wat plaats besparen in de afvalzak. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met Kringloopkrachten het 't Compostoekske opgericht. Alle appartementsbewoners van de gemeente Lendelede kunnen daar terecht met hun groenten- en fruitafval. 

Het 't Compostoekske doet 2 keer per week de deuren open zodat de gezinnen hun groenten- en fruitafval kwijt kunnen. Daar zorgen de kringloopkrachten er voor dat het afval wordt gecomposteerd. Het geproduceerde compost kan op zijn beurt er voor zorgen dat de moestuin goed groeit en lekkere groentjes kan produceren.

Als er groenten zijn die geoogst kunnen worden, dan mogen de deelnemende gezinnen iets meenemen naar huis om klaar te maken. Een win-win situatie voor iedereen. De kringloopkrachten zijn blij hun kennis en kunnen te delen met de mensen. De appartementsbewoners besparen op hun restafval zak en proeven van zelfgekweekte groenten. Ideaal dus!

Openingsuren

woensdag van 18u30 tot 18u50

zaterdag van 13u30 tot 13u50

Locatie

't Compostoekske: Langemuntelaan, aan de zijkant van het recyclagepark