De jobbonus is er!

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024
jobbonus

Bedragen en loongrens zijn gewijzigd

  • Dit jaar is de jobbonus er voor wie minder dan 3.000 euro bruto per maand verdiende in 2023. Dit is de loongrens bij voltijds werk.
  • Alle rechthebbenden krijgen 50 euro bovenop hun jobbonusbedrag uitbetaald. Daardoor is het minimumbedrag bij voltijds werk 100 euro. Dit werd beslist in de Septemberverklaring 2023 van de Vlaamse regering.
  • De jobbonusPLUS wordt vanaf 2024 verhoogd naar twee schijven van telkens 650 euro.


Wie recht heeft op een jobbonus, krijgt hierover een brief, de brieven worden verzonden tussen begin november 2024 en eind februari 2025 . Vul daarna je rekeningnummer in op www.burgerprofiel.be/jobbonus. Heb je vorig jaar al een rekeningnummer ingevuld? Kijk na of dat nog juist is.

Stappenplan

Heb jij hulp nodig om de jobbonus te ontvangen?

Om je rekeningnummer in te vullen in Mijn Burgerprofiel, moet je je aanmelden met een digitale sleutel, zoals itsme. Heb je hulp nodig om je aan te melden, een digitale sleutel aan te maken of je rekeningnummer digitaal te registreren? Bel het gratis infonummer 0800-61106 (elke werkdag van 9 tot 19 uur) of ga naar een digipunt of digibank in jouw buurt. Op www.vlaanderen.be/jobbonus vind je meer informatie.