Nieuwe huisartsenwachtpost Alfa

Gepubliceerd op Dinsdag 16 januari 2024
huisartsenwachtpost Alfa

Op 10 januari 2024 opende op de site van AZ Delta in Rumbeke de nieuwe huisartsenwachtpost Alfa.  De wachtpost ligt vlak bij de spoedafdeling van het ziekenhuis in de Deltalaan 1, Roeselare-Rumbeke. De huisartsenwachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare is voortaan gesloten. Wachtpost Alfa is open in het weekend, op feestdagen en elke weekdag na 18 uur. Je maakt een afspraak voor een raadpleging of huisbezoek op het nummer 1733.

De patiënt kan beroep doen op de huisartsenwachtpost voor een dringend, niet-levensbedreigend gezondheidsprobleem, dat niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. Huisbezoeken zijn voorbehouden voor bewoners in woonzorgcentra, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

De huisartsenwachtpost is open:

  • op weekdagen van 18 uur tot 8 uur
  • tijdens het weekend van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 8 uur
  • en de avond voor een feestdag 18 uur tot de ochtend na een feestdag 8 uur.

Wachtpost Alfa staat open voor inwoners of bezoekers uit volgende gemeenten: Ardooie, Hooglede, Houthulst (uitgezonderd Merkem), Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Staden, Roeselare en Zonnebeke.

In samenwerking met de spoedafdeling wordt er maximaal ingezet op het informeren van de patiënt over het correct gebruik van de wachtpost en spoedgevallendienst. Er wordt ook sterk ingezet op de toegankelijkheid zodat iedereen die een huisarts van wacht nodig heeft de weg kan vinden.

De wachtpost is vlot toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De route is aangeduid op de wegwijsborden op campus Rumbeke.

Nummer 1733

Voor een afspraak met de huisarts van wacht, bel je het nummer 1733. In levensbedreigende situaties bel je de 112.

De website van huisartsenwachtpost Alfa :
www.wachtpostalfa.be

 

Huisartsenwachtpost Alfa is een initiatief van de huisartsenkring Midden West-Vlaanderen en de huisartsenkring Izegem-Lendelede-Ingelmunster.

huisartsenwachtpost-alfa-2
huisartsenwachtpost-alfa-3