Beroepswijziging

Wanneer je van beroep verandert, ben je als burger verplicht om dit te melden bij de dienst bevolking. Je beroep staat namelijk vermeld op heel wat attesten en getuigschriften die de gemeente aflevert.

Het begrip "beroep" is erg ruimBen je net afgestudeerd en start je binnenkort met je eerste job, ben je een nieuwe uitdaging aangegaan bij een andere werkgever of geniet je sinds kort van een welverdiend pensioen ... vergeet dan niet om je beroepswijziging aan te geven bij de dienst bevolking.

Oefen je een vrij beroep uit, waarvan de titel beschermd is door de wet (bv. notaris, advocaat, journalist, arts, ...) dan moet je een officieel document kunnen voorleggen waarin staat dat je gemachtigd bent om in die hoedanigheid beroepsactiviteiten uit te oefenen.

Aangifte beroepswijziging

Kom langs bij de dienst burgerzaken tijdens de openingsuren of stuur ons een e-mail. Vergeet niet om je identiteitsgegevens en een duidelijke omschrijving van het beroep te vermelden. De verandering van beroep wordt opgenomen in het rijksregister op datum van aangifte.

Kosten

gratis

Wat moet je meenemen?

identiteitskaart