Lendelede kandidaat VIP2024-gemeente!

VIP2024

Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te maken. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vip's, onze Vlamingen in Parijs. Onder die VIP2024-vlag willen ze ook heel Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Samen met de topsporters moedigt Vlaanderen alle gemeenten en steden aan om het Olympisch gevoel op te roepen en met je inwoners de 3 VIP2024-uitdagingen aan te gaan. Lendelede schreef zich in om VIP2024-gemeente te worden. 

Daarvoor moeten we als gemeente voor eind mei 3 uitdagingen tot een goed einde brengen:

  1. Organiseer een Jeugdolympiade. 
  2. Zet de VIP2024-promotiecampagne in de kijker.
  3. Organiseer een belevingsevenement. 
     
vip2024

Lendelede gaat de uitdaging aan en word VIP2024-gemeente

Deze zomer gaan de Spelen door in Parijs, maar dit voorjaar komen ze al naar Lendelede. Hou je van sporten en brandt er een olympisch vuur in jou? Trek dan je sportoutfit aan en doe mee aan onze sportieve belevenissen.

Jeugdolympiade

Elke topatleet zette ooit zijn of haar eerste stappen in een sportclub. Test jouw talent tijdens het sportkamp of bij enkele sportverenigingen. Op een laagdrempelige manier ontdek je verschillende sporten via verschillende proefjes.  Deze sportproeven zijn voor kinderen van het 3de leerjaar tot en met het 2de middelbaar.In Lendelede organiseren we tijdens het sportkamp in de paasvakantie een jeugdolympiade. Ook de judoclub en volleybalclub nemen de testen af. 

Belevingsevenement

Bij dit evenement zetten we onze inwoners aan tot sport en beweging met de nodige beleving. We zorgen voor een link naar de Olympische Spelen en het belooft een belevenis op zich te worden. Het sportief belevingsevenement in Lendelede is de Baekelandt-trail op zondag 28 april 2024.