Vraag nu Mijn Verbouwlening aan via Mijn Verbouwloket

Gepubliceerd op Vrijdag 01 maart 2024

Procedure voor aanvraag Mijn Verbouwlening wordt eenvoudiger. Vanaf nu kan je Mijn Verbouwlening aanvragen in het online 'Mijn Verbouwloket'. 

Wil je Mijn Verbouwlening aanvragen? Dat kan vanaf nu via Mijn Verbouwloket! Zowel Mijn Verbouwpremie als Mijn Verbouwlening kunnen voortaan via hetzelfde loket worden aangevraagd. De burger hoeft niet meer fysiek langs te gaan bij een Energiehuis in de buurt om een voordelige verbouwlening aan te vragen. Zo vergroot de Vlaamse overheid het gebruiksgemak bij de burger. 

Tot voor kort moest de burger meestal langsgaan bij het Energiehuis om Mijn Verbouwlening aan te vragen. Dat is verleden tijd. Vanaf nu kan de burger simpelweg online de lening aanvragen. Op die manier kan het Energiehuis zich volledig focussen op de behandeling van de dossiers en houdt de burger meer overzicht en controle over het dossier.

De vereenvoudiging van de aanvraagprocedure moet ervoor zorgen dat meer mensen de verbouwpremies en -leningen zullen aanvragen. En dat moet wel, want een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd en heeft nood aan een doorgedreven renovatie. 

Mijn Verbouwlening is enorm populair. Tot op heden werden bijna 16.000 leningen aangevraagd bij de Vlaamse Energiehuizen. Iedereen die in aanmerking komt, kan via de gekende website www.mijnverbouwlening.be het nieuwe Mijn Verbouwloket bezoeken en een lening aanvragen. De actuele rentevoet voor Mijn Verbouwlening bedraagt 2,75%.