Spoedprocedure

Een voorlopige identiteitskaart ophalen via het rijksregister in Brugge is sinds 16 januari 2017 niet meer mogelijk. Wie dringend een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, moet dit aanvragen via 1 van de spoedprocedures.

Bij hoogdringendheid kan je een elektronische identiteitskaart in spoedprocedure aanvragen.

Er zijn 2 mogelijke aanvragen: dringende aanvraag met levering van de kaart in het gemeentehuis of een dringende aanvraag waar je de kaart zelf moet ophalen bij FOD Binnenlandse Zaken in Brussel.

Dringende aanvraag met levering in de gemeente

De identiteitskaart wordt samen met de PIN- en PUK-code in het gemeentehuis geleverd vóór 14.00 uur op de eerste werkdag na de aanvraag, op voorwaarde dat de aanvraag vóór 15.00 uur gebeurde.

  • eID: €122
  • kids-ID: €108

Dringende aanvragen met gecentraliseerde levering in Brussel  (Koloniënstraat 1)

De identiteitskaart wordt samen met de PIN- en PUK-code 4,5 uur na de aanvraag  geleverd, op voorwaarde dat de aanvraag vóór 15.00 uur wordt gedaan. Het afhalen van de identiteitskaart moet gebeuren tijdens de openingsuren van het centrale loket in Brussel, ook op zaterdagochtend. Als de aanvraag na 15.00 uur wordt gedaan en/of op zaterdag, zondag of feestdagen wordt de kaart de volgende werkdag of zaterdag vanaf 8u30 geleverd (10u30 als het gaat om een maandag of de dag volgend op een feestdag).

  • eID: €159
  • kids-ID: €145

Let op! Doe je op zaterdag een aanvraag van een dringende procedure dan moet je een extra dag bijtellen voor de afhaling van de kaart.