Bankdirecteurs Lendelede

20 april 202421 april 2024

Bankdirecteurs: terugblik 2024

bankdirecteurs

Bankdirecteurs in 2024

Geweldig nieuws! De bankenactie is terug! De bankdirecteurs in Lendelede nodigen jullie uit om plaats te nemen op hun speciale bank. Dit keer organiseren we niet 1 dag, maar een volledig weekend waarin de bankdirecteurs zelf kiezen wanneer ze een ontmoetingsmoment aan hun bank voorzien. De bankdirecteurs plannen tijdens het weekend van 20 en 21 april 2024 verschillende ontmoetingsmomenten aan hun banken: een pannenkoekenfestijn, een aperitiefmoment, een barbecue, een buurtfeest... Bovendien komt accordeonist Jan Lefevbre langs tijden het weekend bij de verschillende bankmomenten. 

De voorbereidingen van editie 2024

Dinsdagavond 19 december kwamen de bankdirecteurs samen in het Trefpunt. Er werden ideeën uitgewisseld en voorstellen gedaan. Iedereen is enthousiast om er een echt buurtfeest van te maken. Jij ook? 

bankdirecteurs

Kom gezellig bijkletsen met een bankdirecteur en jouw buurt

Na de gezamenlijke opening zorgen de bankdirecteurs voor verbinding in hun eigen omgeving op zaterdag 20 en zondag 21 april 2024. Dat zijn 13 verschillende buurten in Lendelede, verspreid over 10 openbare zitbanken. Op de uitnodiging vind je alle locaties. 

Lokaal bestuur Lendelede zorgt voor financiële en logistieke ondersteuning en animatie van het bankenweekend in het kader van Gezonde Gemeente. De bankdirecteurs gebruiken bijvoorbeeld de herbruikbare bekers en kregen allemaal een budget om iets leuks te maken van dit uniek weekend. 

Heb je vragen over deze actie? Neem dan contact op met Julie, de preventiewerker gezondheid voor Lendelede (julie@logomiddenwvl.be

Welk bankmoment gaat wanneer door? Ontdek het hier!

 • Hoek Elfde Julilaan / Dassonvillelaan: zaterdag 20 april vanaf 14u
  Bankdirecteurs: Ann Malysse en Tania Servage
 • Kortrijksestraat: zaterdag 20 april vanaf 14u
  Bankdirecteurs: Alexandra-Grace Museeuw
 • Binnenplein Kloostertuin: zaterdag 20 april vanaf 14u
  Bankdirecteur: Melissa Dekijvere
 • Burg. R. Vandemaeleplein / Dorpsplein: zaterdag 20 april vanaf 14u30
  Bankdirecteur: Mia Vanderhaeghen
 • Pleintje Hoog Einde: zaterdag 20 april vanaf 14u30
  Bankdirecteur: Martine Heggermont
 • Hoek Beukenlaan en Ingelmunstersestraat: zaterdag 20 april 15u-17u
  Bankdirecteurs: Christine Mestdagh en Nadine Vanderheeren
 • Sneppestraat aan Vermandelskapel: zondag 21 april 9u-11u
  Bankdirecteur: Katrien Quagebeur en Mady Deseyne
 • Weide Manpadstraat: zondag 21 april vanaf 10u
  Bankdirecteurs: Mia Fournier - Etienne Vandewaetere - Nick Buyze
 • Pleintje Gerstveld: zondag 21 april vanaf 10u
  Bankdirecteurs: Christine D'hondt en Tamara Beirnaert
 • Groenzone Vlasfabriekpad (garagestraat): zondag 21 april vanaf 16u30
  Bankdirecteurs: Annelies Devriendt - Kim Mondy - Krist Accou

Fotowedstrijd Iedereen digitaal

Lendelede is bekend voor de inzet op het welzijn en de gezondheid van de inwoners, maar daarnaast streeft het lokaal bestuur ook al eventjes naar het digitaal versterken van iedereen. We geloven sterk in het principe van sociale cohesie en het principe dat mensen elkaar versterken. Dat merken we onder andere dankzij de inzet van alle vrijwilligers! 

Het project Iedereen digitaal organiseert een fotowedstrijd. Het is de bedoeling dat de bankdirecteurs originele sfeerfoto’s nemen van hun bankmoment. Ze hebben enkel een smartphone, een mooi aangeklede locatie en enthousiaste buurtbewoners nodig, want het project zorgt voor een powerbank en selfie stick. Alle aanwezigen krijgen sowieso nog een leuke attentie!

De foto’s kan je sturen voor 23 april 2024 naar communicatie@lendelede.be en zijn te bewonderen in de raadzaal van Sociaal Thuis tijdens de Baekelandt-trail op 28 april. 

Boekenruilkastjes

De medewerkers van de bibliotheek hadden al even het idee om enkele boekenruilkastjes te installeren in Lendelede. Ook inwoners stelden die vraag. De boekenruilkastjes zijn toegankelijk voor iedereen. Het principe is eenvoudig: je neemt een boek uit het kastje en je zet er eentje voor in de plaats. Dit valt volledig buiten de bibliotheekwerking; boeken van de bibliotheek mogen hierin niet geplaatst worden. 

Om de boekenruilkastjes te realiseren namen we contact op met Halte-R in Roeselare. Dit is een omkaderingsdienst voor de werkstraf in West-Vlaanderen. Ze zorgen voor een zinvolle invulling van de werkstraf met een zo groot mogelijke meerwaarde voor de samenleving. Voor de inhoud van de boekenruilkastjes staat de bibliotheek in. We houden al een eindje boeken van donaties die al in onze collectie beschikbaar zijn aan de kant. 

Het leek ons interessant om met het mooie project van de bankdirecteurs samen te werken. Zo kunnen de gebruikers van de boekenruilkastjes al genieten van een boek op de bank en kan de bankdirecteur een oogje in het zeil houden. Je vindt de drie boekenruilkastjes verspreid in Lendelede: Manpadstraat, Troostplek en het Hoog Einde. 

bankdirecteurs

Bankdirecteurs in 2023

Ook in 2023 stonden de bankdirecteurs niet stil en creëerden ze tijdens het jaar verschillende ontmoetingsmomenten aan hun banken: een brunch, een aperitiefmoment, een buurtfeest... 

Hiervoor konden de bankdirecteurs beroep doen op de subsidie voor straatfeest

gezonde gemeente

In 2022: extra veel bankdirecteurs!

Op zondag 23 oktober 2022 was je welkom bij meer dan 20 bankdirecteurs op een openbare bank in jouw buurt:

Mia Vanderhaeghen, Ann Malysse, Martine Heggermont, Ingrid Callewaert, Marie-Jeanne Hanssens, Melissa Dekyvere, Christine Dhondt, Tamara Beirnaert, Tine Bossier, Katrien Debal, André Pannecoucke, Rita Vansteenkiste en Jean-Pierre Vanelslander, Georges Gheysens, Alexandra Grace Museeuw, Filip Lagae, Annelies Devriendt, Rino Decock, Christine Mestdagh, Nadine Vanderheeren, Katrien Quagebeur, Mady Deseyne, Mia Fournier en Nick Buyze

 

De editie van 2022 was opnieuw een groot succes! Dankjewel aan iedereen die hieraan meewerkte! Via de link hieronder kan je de sfeer nog eens opsnuiven 😉 

Fotoalbum Bankdirecteurs Lendelede 2022

bankdirecteurs

Een terugblik op de succesvolle editie van 2021: geestelijke gezondheidszorg

“De bankdirecteurs in Lendelede nodigen jullie uit om plaats te nemen op hun speciale bank!”

Nee, we hadden geen nieuwe (geld)banken in Lendelede 😉 maar wel lokale inwoners die gepromoveerd werden tot bankdirecteurs.  Zij zorgden voor een propere en opgesmukte 'openbare zitbank' in hun buurt waar het fijn vertoeven is.

De directeur nodigden inwoners uit voor een drankje en een hapje en een aangename ‘bank’babbel. Kortom zo creëerden we nieuwe ontmoetingsplaatsen in Lendelede. We brachten mensen op deze manier samen.

Iedereen was van harte welkom! Je kan altijd plaatsnemen op een bank naar keuze, want iedereen hoort erbij!

bankdirecteurs lendelede

In 2021 openden deze bankdirecteurs als eerste hun bank! 

 • Martine Heggermont – tafelzitbank aan het groot grasplein op Hoog Einde
 • Ann Malysse – bankjes aan het pleintje Vijverzicht – hoek Dassonvillelaan
 • Christine Dhondt - tafelzitbanken op het stenen pleintje aan Gerstveld
 • Tamara Beirnaert – tafelzitbanken op het stenen pleintje aan Gerstveld
 • Mia Vanderhaeghen – de rode bankjes op het B. Vandemaeleplein
 • Melissa Dekijvere – tafelzitbank aan het grasplein Kloostertuin

Contact