Lendelede à la carte

U heeft ooit wel al eens gehoord van de “kapellekesweg”. Of misschien doet de “oosthoekwandeling” wel een belletje rinkelen. Wandelingen die in lang vervlogen tijden opgemaakt zijn en waarvan de richtingaanwijzers stilaan hun laatste adem uitblazen. Gelukkig heeft onze gemeente meer te bieden dan enkel die uitgestippelde wandelroutes. In alle windrichtingen van de gemeente zijn er mooie, rustige wandelpaden te ontdekken. Wij hebben ze voor u in één kaart gegoten!

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

In totaal zijn er 56 schakelpunten voorzien in het Lendeleedse landschap. U kan dus zelf uw route bepalen en uitstippelen. Op de achterzijde van kaart kan u enkele leuke weetjes en atypisch info over bezienswaardigheden lezen. Op de kaart staan alvast de mooiste vergezichten aangeduidt. Ook over uw veiligheid is nagedacht: bij elke kruising van de spoorweg of de Rijksweg is er gekozen om over te steken op de meest veilige locaties – uiteraard.

Alvorens op ontdekking te gaan in de gemeente geven we u graag enkele tips mee:

  • de nummering start aan het Patrijzenbos maar u bepaalt natuurlijk zelf waar te starten. Indien u met de wagen komt kiest u beter voor een startpunt in het centrum waar voldoende parking aanwezig is.
  • in totaal zijn er 56 schakelpunten voorzien. Om u niet verkeerd te laten lopen hebben we voldoende palen voorzien met aanwijzingen. Om het straatbeeld rust te gunnen zijn de palen in de meeste gevallen geplaatst in het gezelschap van andere elementen. Mogelijks moet u hierdoor iets breder kijken dan gewoonlijk.
  • De horeca hebben we niet durven aanduiden, we willen niemand vergeten. Maar u weet vast waar u moet zijn voor een deugddoende verfrissing.

Als u niet weet waar te beginnen, geven we u graag een duwtje in de rug met enkele suggestiewandelingen, die geïnspireerd zijn op voormalige gemeentelijke wandelkaarten. De vroegere Oosthoekwandeling wordt grotendeels overlapt door Wandellus 1, terwijl de grotere Kapellekeswandeling verdeeld wordt over Wandellussen 2 en 3. Per kaartje worden de opeenvolgende nummers aangegeven, maar het startpunt kiest u natuurlijk zelf.

Wandellus 1 (voormalige Oosthoekwandeling) = +/- 8,5 km
5 – 32 -33 -34 -35 – 36 – 41 – 42 – 39 – 38 – 37 – 30 – 27 – 26 – 25 – 1 – 2 – 3 – 5

Wandellus 2 (zuidelijk deel van de vroegere Kapellekensweg) = +/- 9,5 km
1 – 24 – 23 – 22 – 21 – 56 – 55 – 54 – 20 – 19 – 18 – 17 – 14 – 16 – 4 – 2 – 1

Wandellus 3 (noordelijk deel van de vroegere Kapellekensweg) = +/- 8,2 km
8 – 13 – 12 – 53 – 52 – 51 – 50 – 49 – 48 – 47 – 11 – 10 – 9 - 8

De kaart is gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis, de bib of de cultuurdienst (vanaf maandag 2 juli 2018). U kan de kaart ook verkrijgen in het bezoekers van het provinciaal domein van De Gavers (Harelbeke). Uiteraard bieden we de kaart ook digitaal aan. U kan de kaart hier downloaden. Veel wandelplezier!

Met dank aan Stadlandschap Leie en Schelde en provincie West-Vlaanderen voor de ondersteuning!