José Vermeersch Wandelroute

José Vermeersch wandelroute

Een gemeenschap zoals Lendelede leeft en komt tot leven door markante persoonlijkheden.

De kunstenaar José VERMEERSCH was en is zo'n blijvend monument.

José Vermeersch was niet enkel wereldburger en internationaal erkend grootmeester maar ook en misschien zelfs vooral Lendeledenaar. Hij was niet enkel één van ons, maar ook één met ons.

In de geborgenheid van zijn woning, zijn tuin, zijn atelier kwam zijn scheppende drang tot leven. Van hieruit wandelden zijn keramieken en bronzen figuren de wijde wereld in, kwispelden zijn honden op zoek naar elders, anders, meer.

De José Vermeersch Wandelroute is een uiting van de verstrengeling tussen Lendelede en de kunstenaar José Vermeersch. Zoals ook deze wandeling zich slingert doorheen Lendelede, zo komt de figuur van de kunstenaar opnieuw tot leven bij het zien van de kunstwerken die verspreid staan in de gemeente, zowel op publieke als private plaatsen.

De wandeling voert ons mee langsheen bijzondere plekjes in Lendelede: openbare en private gebouwen die de dynamiek, het enthousiasme  en de ambitie van haar bevolking uitstralen, plaatsen waaruit de zorg om het verleden blijkt, het golvende landschap dat uitnodigt tot rust en verinnerlijking, om eindelijk thuis te komen aan het atelier en voormalige woning van de kunstenaar José Vermeersch.

Scan tijdens deze wandelroute met jouw GSM op een aantal plaatsen de QR-code en geniet van een filmfragment met leuke verhalen over het leven en werk van José Vermeersch.

Afstand: 9,6 km - Startplaats: DOC, A. Dassonvillelaan 3 Lendelede

De wandelkaarten zijn gratis te verkrijgen op het gemeentehuis, in de bibliotheek en bij de cultuurdienst.

De wandelroute kan hier worden gedownload:

José Vermeersch Wandelroute

Kaart José Vermeersch Wandelroute