Cultuurinfrastructuur

Het gemeentebestuur van Lendelede stelt volgende infrastructuur ter beschikking onder de noemer ‘Gemeenschapscentrum Lendelede':

GC Den Tap

Het gemeenschapscentrum Den Tap stelt volgende lokalen ter beschikking:

  • De polyvalente zaal (205 m2) heeft een capaciteit van 250 zitjes en 300 personen maximum. De polyvalente zaal is uitgerust met een geluid- en klankinstallatie die voldoet aan de normen van de meeste professionele podiumkunstenaars.
  • De foyer (108 m2) biedt plaats aan ongeveer 70 personen en kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende doeleinden (kleine concerten, tentoonstellingen, vergaderingen, voordrachten,...).
  • De vergaderzaal (54 m2) wordt meestal gebruikt voor vergaderingen tot 30 personen, maar heeft een maximumcapaciteit van 50 personen. Uitzonderlijk doet de vergaderzaal dienst voor kleine tentoonstellingen.

Zaal Lindelei

Zaal Lindelei beschikt over 2 lokalen:

  • De grote zaal (266 m2) heeft een capaciteit van ca. 250 personen en is geschikt voor allerlei doeleinden zoals feesten, vergaderingen, babyborrels, etentjes, voordrachten,...

  • De kleine zaal (51m2) biedt plaats aan ongeveer 50 personen en kan worden gebruikt voor o.a. kleine feestjes, etentjes, voordrachten en vergaderingen.

Zaal Lindelei beschikt over een compleet uitgeruste keuken, voorzien van o.a. 8 kookplaten, een microgolfoven, een oven en een vaatwasmachine.

Belangrijk:

In tegenstelling tot het gemeenschapscentrum Den Tap en Het Trefpunt kan zaal Lindelei (aan bepaalde voorwaarden) ook gehuurd worden voor private initiatieven.

Aanvragen voor privaat gebruik van zaal ‘Lindelei’ kunnen gebeuren ten laatste 1 maand en ten vroegste 9 maanden voor de activiteit.

Het Trefpunt

Het Trefpunt (140 m2) biedt ruimte aan een 100-tal personen.  Ze staat ter beschikking voor o.a. vergaderingen, voordrachten, concerten, tentoonstellingen, kaartingen, kooklessen en allerlei feestjes.

't Sulferke

't Sulferke (60 m2) biedt ruimte aan max. 60 personen. De zaal staat ter beschikking voor verenigingen van Lendelede en privatieve initiatieven voor o.a. vergaderingen, feesten in intieme kring: vb. pensioneringsfeest, geboortereceptie, verjaardagsfeest... 

Buurthuis 't Senter

Buurthuis 't Senter is het complex gelegen aan het Sint-Katrienplein 14 in Kuurne, gelegen achter de kerk van Sint-Katrien. Het bestaat uit een vergaderlokaal, een foyer, een keuken en een polyvalente zaal.

Naast het gebruik door de school voor maaltijden en lessen lichamelijke opvoeding is buurthuis 't Senter in de eerste plaats bestemd voor het laten plaatsvinden en/of organiseren van activiteiten die gericht zijn op of georganiseerd worden door de plaatselijke gemeenschap en in hoofdzaak het verenigingsleven uit Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

info: http://www.sente.be/

Tel: 056 35 29 55

email: Buurthuis.tsenter@gmail.com