Educatieve milieukoffers

Het kabouterpad voor kleuters (1 exemplaar)

Het Kabouterpad vertrekt vanuit de leefwereld van de kleuter. Kleuters stellen steeds opnieuw vragen en verwonderen zich steeds over andere dingen. Het kabouterpad wijst de weg: grappige kabouters nodigen de kleuters uit om met alle zintuigen de wereld van het bos te verkennen en te beleven.          

Alle materialen zitten verpakt in een caddy: kleurrijke kabouters die uitgezet worden in een natuurzoekpad en 44  kleurrijke, leuke en aansprekende opdrachtkaartjes om te voelen, te proeven, te zien, te horen en te ruiken. Er zijn gekke, droevige, blije, stoere, zeemzoete, dorstige, kleddernatte, aardige, prikkerige, treurige en ...  vele andere kabouters. De begeleider maakt zelf een selectie

 De boskoffer (2 exemplaren)

De boskoffer is bestemd voor het lager onderwijs. Het is een koffer vol veldwerkmaterialen. Hij bevat de materialen waarmee u, samen met uw klas, tijdens alle seizoenen het bos kunt onderzoeken en beleven. U kan aan de slag met loepen, spiegels, boomhoogtemeters, zoekkaarten en nog tal van andere spullen.

 De compostkoffer (1 exemplaar)

De compostkoffer bevat informatie en handig materiaal om kinderen de wonderen van het composteringsproces en de wereld van de compostdiertjes te laten ontdekken. Deze koffer bevat onder meer een compostkijkkast, determineerkaarten, naslagwerken en brochures, een handzeef, observatiebakjes, schopjes, verzamelpotjes, vergrootglazen en veel meer. De compostkoffer is uitermate geschikt voor de praktijklessen in het lager onderwijs.

 De recyclagekoffer (1 exemplaar)

Deze koffer illustreert welke de recyclagemogelijkheden zijn van de verpakkingen uit de blauwe zak, alsook die van papier, karton en glas. Met deze educatieve koffer maakt u de leerlingen bewust van het belang van sorteren. Het recyclageproces van verpakkingsmateriaal wordt op een overzichtelijke wijze geïllustreerd . Daarnaast bevat deze tas ook bijhorende brochures, een poster en een video die op een speelse manier alle belangrijke " recyclageweetjes" van deze afvalproducten weergeeft.  Deze koffer laat toe aan de schoolgaande jeugd de verschillende stadia van recyclage van papier&karton, PMD en glas duidelijk te maken.

Alle koffers moeten op voorhand aangevraagd worden bij de milieudienst. Wie wenst mag deze koffers altijd komen bekijken.