't Compostoekske

Wie op een appartement woont heeft over het algemeen geen mogelijkheid om zijn groeten- en fruitafval te composteren. Jammer want door te composteren kan je net heel wat plaats besparen in de afvalzak. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met Kringloopkrachten het 't Compostoekske opgericht. De voorlopige 'demotuin' op het containerpark is omgetoverd naar een moestuin met heel wat composteer mogelijkheden. Alle appartementsbewoners van de gemeente Lendelede kunnen daar terecht met hun groenten- en fruitafval. 

Op dinsdag 7 juli 2015 is ’t Compostoekske van de Kringloopkrachten officieel geopend door het gemeentebestuur. Alle omwonende appartementsbewoners werden uitgenodigd. Het was meteen een groot succes. Maar liefst 15 gezinnen hebben zich opgegeven om actief deel te nemen aan het composteringsproject. Zomer, winter, warm of koud. Het 't Compostoekske doet 2 keer per week de deuren open zodat de gezinnen hun groenten- en fruitafval kwijt kunnen. Daar zorgen de kringloopkrachten er voor dat het afval wordt gecomposteerd. Het geproduceerde compost kan op zijn beurt er voor zorgen dat de moestuin goed groeit en lekkere groentjes kan produceren.

Als er groenten zijn die mogen geoogst worden, dan kunnen de deelnemende gezinnen iets meenemen naar huis om klaar te maken. Een win-win situatie voor iedereen. De kringloopkrachten zijn blij hun kennis en kunnen te delen met de mensen. De appartementsbewoners kunnen besparen op hun restafval zak en proeven van zelfgekweekte groenten. Ideaal dus!

Wenst u als bewoner van een appartement in Lendelede ook deel te nemen aan het project? Neem dan contact op met de milieudienst.