De RenovatieCoach

Advies op maat voor elke inwoner van Zuid-West-Vlaanderen 

Je wil renoveren, maar... je kan nog wat tips gebruiken? Je vindt niet meteen je weg in het aanbod van premies en leningen? Waar kan je een bekwame, energiebewuste aannemer vinden? Hoe kan je zelf de handen uit de mouwen steken?

Zoek je een onafhankelijke partner om je renovatie in goede banen te leiden of heb je een beperkte vraag over je renovatie?
De RenovatieCoach geeft je gratis en snel een antwoord, vanuit zijn ruime netwerk vol ervaring via renovatiecoach@warmerwonen.be of 056 24 16 19.

Nood aan uitgebreidere begeleiding of een complexere vraag die een huisbezoek vereist, surf naar https://www.warmerwonen.be/renovatiecoach en vul het formulier in zodat je kan worden gecontacteerd voor verdere afspraken.

Lees in deze brochure hoe de RenovatieCoach te werk gaat en wat hij voor jou kan doen

De RenovatieCoach is slechts één van de tools van het project Warmer Wonen. Dankzij de website www.mijnenergiekompas.be kan je zelf ontdekken hoe energiezuinig je woning is, en vooral hoe energiezuinig je woning zou kunnen zijn na een gerichte renovatie.

De RenovatieCoach is een initiatief van de intercommunale Leiedal, het intergemeentelijk samenwerkingsverband in de regio Zuid-West-Vlaanderen.

NIEUW Begeleiding door de RenovatieCoach bij aankoop woning

De RenovatieCoach komt voortaan ook mee wanneer je je droomwoning bezoekt, om samen met jou uit te zoeken of je een goede aankoop doet en welke renovatiewerken nodig zullen zijn. Op zo’n moment is het onafhankelijk advies van een expert onontbeerlijk.   

Wij begeleiden je graag door dit complexe proces om weloverwogen beslissingen te maken die tegelijk bijdragen aan een energiezuinige en toekomstbestendige woning: 

  1. Advies omtrent de staat van de woning algemeen: Zijn er vochtproblemen, waar zijn er energieverliezen, zijn er veiligheidsproblemen,… 
  2. Advies omtrent de geschikte investeringen: Welke energetische ingrepen zijn vereist om aan de wettelijke labelsprong te komen en in welke volgorde worden ze best aangepakt. Raming van de te verwachten kosten. Welke financiële steunmaatregelen zijn er.  

De begeleiding kan uitgebreid worden met:  

  • De opmaak van een volledig opmetingsplan van de woning,  
  • Het opvragen en beoordelen van offertes 
  • De opmaak van een stedenbouwkundige melding of vergunning voor werken waar geen architect vereist is  
  • De bouwcoördinatie.  


Voor de opgesomde inbegrepen begeleidingstaken rekent de RenovatieCoach een vergoeding aan van 62,27€/ u exclusief btw. We schatten deze begeleiding (bezoek, verslag, beantwoorden vragen,...) in op een tijdsbesteding van ongeveer 6u. De verrekening zal gebeuren op basis van de effectief gepresteerde uren. De minimum tijdsbesteding is 3u, verplaatsing inclusief. 

Heb je interesse of ken je iemand die op het punt staat een nieuwe woning te kopen, vraag aan of stuur door naar de RenovatieCoach via www.energiehuis-warmerwonen.be