De Gele Doos

gele doos

Je hebt misschien al gehoord over het begrip de ‘Gele Doos’ via mediakanalen? Of werd je erover aangesproken door mantelzorgers of hulpverleners?

De Gele Doos is een plastic doos (type lunchbox) waarin belangrijke persoonlijke en medische gegevens kunnen worden bewaard.  Het bevat een fiche met noodcontacten en medische info.  Voor personen met een risico op vermissing (bv. personen met dementie), is er een vermissingsfiche voorzien.  Wie dat wenst, kan hier ook zijn/haar documenten Vroegtijdige Zorgplanning bewaren.

De Gele Doos, met daarin de ingevulde documenten, wordt bewaard in de koelkast.  Wie een Gele Doos heeft, kleeft de bijhorende sticker aan de binnenkant van de voordeur.

Wanneer er een noodinterventie is, weten de hulpverleners aan de hand van de sticker dat er een Gele Doos aanwezig is in de koelkast en kunnen zij kostbare tijd winnen bij het zoeken van persoonlijke of medische gegevens in huis.

Deze Gele Dozen kan je gratis vragen bij Sociaal Thuis.  Ben je een persoon met een zorg- en of ondersteuningsnood en denk je dat je baat kan hebben bij het gebruik hiervan, aarzel niet om ons te contacteren.  

Ben je mantelzorger of hulpverlener van een persoon met een zorg- en/of ondersteuningsnood, geef ons dan ook zeker een seintje.

De thuiszorgcoördinatoren van het Sociaal Thuis geven je graag verdere info en kunnen helpen bij het invullen van de documenten.

Sociaal Thuis, Dorpsplein 8 – 8860 Lendelede – Tel 051/30 31 31

Delphine Martin en Leen Vanderstichelen, thuiszorgcoördinatoren

delphine.martin@lendelede.be – leen.vanderstichelen@lendelede.be