Kind & Gezin

Kind en Gezin is een Intern Verzelfstandigd Agentschap met rechtspersoonlijkheid (IVA) die het welzijn van het jonge kind in Vlaanderen behartigt.

De Kind en Gezinlijn: 078 150 100 (zonaal tarief)

Op dit telefoonnummer van Kind en Gezin kan je terecht met al je vragen.

Email: info@kindengezin.be

Website: www.kindengezin.be

Regiohuis Kind en Gezin

Heb je vragen, ben je op zoek naar informatie of wil je een afspraak maken voor een consult of huisbezoek? Dan kan je hiervoor gratis terecht in een van onze regiohuizen. Bovendien kan het regiohuis je ook in contact brengen met andere hulpverleners uit de welzijn- en gezondheidssector.

Regiohuis Kind en Gezin

Deken Camerlincklaan 119/1

8500 Kortrijk

Consultatiebureau Kind en Gezin

Heb je een kindje jonger dan 3 jaar, dan kan je in een consultatiebureau terecht voor een gratis preventief onderzoek. Bij elk bezoek wordt je kindje gemeten en gewogen. Een regioverpleegkundige beantwoordt al je vragen over de ontwikkeling van je kind en gaat dieper in op eventuele problemen. Alle belangrijke zaken worden in het gezondheidsboekje geschreven. Ten slotte onderzoekt de kinderarts je kindje en geeft het gratis vaccinaties. Een bezoek aan het consultatiebureau gebeurt op afspraak via de regioverpleegkundige of de Kind en Gezinlijn.

Consultatiebureau Kuurne

Sint-Michielsweg 2

8520 Kuurne

Openingsuren:

1e maandagavond: 17u - 20u

Elke dinsdagnamiddag: 13u30 - 16u30

Elke woensdagavond: 17u - 20u

3e dinsdagvoormiddag: 8u30 - 11u30

Consultatiebureau Izegem

Ommegangstraat 41

8870 Izegem

Afspraken worden gegeven via de regioverpleegkundigen of telefonisch via de Kind en Gezin-lijn op het nummer 078 150 100.