Sta je op de wachtlijst voor een sociale huurwoning? Opgepast!

Gepubliceerd op Dinsdag 27 februari 2024
25 maart 202425 april 2024

Als je op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning, dan ontvang je rond 25 maart 2024 een brief van Woonmaatschappij VIVUS. Woonmaatschappij VIVUS is de nieuwe organisatie waarin de sociale huisvestingsmaatschappijen ‘Mijn Huis’ en ‘Helpt Elkander’ zijn samengebracht met het RSVK van Waregem.

 

Om in de toekomst in aanmerking  te komen voor het huren van een sociale woning, is het essentieel dat je als kandidaat-huurder voor 25 april 2024 je gegevens controleert en bijwerkt via het nieuwe Centraal InschrijvingsRegister (CIR). Zelfs als er aan jouw gegevens of situatie niets veranderde, is het belangrijk om dit te doen. Vergeet niet te bevestigen, anders word je van de wachtlijst geschrapt!

 

Hoe kan je vanaf 18 maart zelf jouw dossier bekijken en aanpassen?

 

 1. Je meldt je aan via https://ikwilsociaalhuren.vlaanderen.be/. Je kan je veilig aanmelden met itsme (www.itsme.be) of met je e-ID en een kaartlezer.
 2. Je controleert en wijzigt jouw gegevens waar nodig. Wat de overheid al over je weet, is automatisch ingevuld. De woonmaatschappij heeft niet al jouw gegevens. Eventueel voeg je dus nog extra documenten met persoonlijke informatie toe.
 3. Daarna is het belangrijk om alles te bevestigen. Is je dossier onvolledig, dan informeert de woonmaatschappij welke documenten nog ontbreken.

 

Heb je hulp nodig om in te loggen op de website?

 1. Pincode van je e-ID kwijt of vergeten?
  Telefoneer naar de dienst burgerzaken (tel. 051 33 63 00) om een nieuwe code aan te vragen.
 2. Hulp nodig bij het installeren van itsme op je smartphone?
  je kan gratis terecht bij het digipunt in Sociaal Thuis Lendelede op dinsdag 26 maart of dinsdag 16 april, telkens van 13u tot 17u.

Breng je e-ID en e-ID pincode, bankkaart met pincode en bijhorende kaartlezer mee! 

Meer info: telefoneer 051 30 31 31 of na een mailtje naar ocmw@lendelede.be.

 

Heb je hulp nodig om je gegevens op de website te controleren en aan te passen?

 1. Woonmaatschappij VIVUS organiseert zitdagen zonder afspraak in haar kantoren in Harelbeke en Waregem. De data zal je terugvinden bij de eerste actualisatiebrief die VIVUS zal versturen. Je kan ook een afspraak maken met VIVUS via tel. 056 600 800 of een mailtje naar inschrijvingen@vivus.be.  
 2. Sociaal Thuis Lendelede organiseert zitdagen om je gegevens op de wachtlijst te bekijken en aan te passen op dinsdag 26 maart en dinsdag 16 april, telkens van 13u30 tot 17u.

Breng je e-ID en e-ID pincode, bankkaart met pincode en bijhorende kaartlezer mee! 

Meer info: telefoneer 051 30 31 31 of na een mailtje naar ocmw@lendelede.be

 

Meer uitleg over hoe je kan aanmelden, inschrijven of je dossier aanpassen op www.vlaanderen.be/sociaalhuren

 

Locatie zitdag centraal inschrijvingsregister